Yedioth Ahronoth: Lübnan'la imzalanan anlaşma gerekli bir kötülüktür

İsrail medyası, Lübnan'ın Hizbullah'tan arındırılamayacağını, her tünele, her silah fabrikasına, her depoya ulaşmanın mümkün olmadığını itiraf ediyor.

Almayadeen'de yer alan habere göre, İsrail gazetesi Yedioth Ahronoth, “Lübnan'ı Hizbullah'tan temizlemenin mümkün olmadığını ve her tünele, her silah fabrikasına ve her depoya ulaşmanın mümkün olmadığını” kabul ederek, “Lübnan'la imzalanan anlaşmanın gerekli bir kötü, alternatiflere kıyasla katlanılabilir en iyisi olduğunu” vurguladı.

“Lübnan ile ateşkes, gerekli bir kötülüktür; alternatiflere kıyasla en iyisi ve en katlanılabilir olanıdır” diye ekledi.

İsrail gazetesi, Lübnan'ın Hizbullah'tan boşaltılamayacağını, Hamas'ın ise Gazze'den çıkarılamayacağını kabul etti.

Gazete, şimdi gerekli olanın Gazze ile bir mahkum değişim anlaşması başlatmak olduğunu belirtti ve bu anlaşma olmadan normal yaşama dönmenin imkansız olacağını itiraf etti.

Lübnan Haberleri

Husi, Bağımsızlık Günü'nde Yürüyüş Çağrısı Yaptı
Lübnan halkı Siyonistlerle normalleşmeye karşı sokaklara döküldü
ABD'nin skandal önerisi ifşa oldu: Şehit Nasrallah'ın cenaze töreni bombalamak istediler
Hizbullah: İç bölünmeler İsrail’in suistimal ettiği bir zafiyet yaratıyor
Gazze anlaşması modeli ve Hizbullah... / Alptekin Dursunoğlu yazdı