Yahudi Yerleşimciler Moshe Feiglin Eşliğinde Mescid-i Aksa'ya Baskın Düzenledi

Yahudi Yerleşimciler Moshe Feiglin Eşliğinde Mescid-i Aksa'ya Baskın Düzenledi

İşgal rejimi parlamentosu Knesset'in fanatik üyelerinden Moshe Feiglin ve kendisine yakın Yahudi yerleşimcilerden bir grup bu sabah (17 Ağustos Pazar) işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında El-Mağaribe Kapısı'ndan girerek Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi ve avlusunda dolaştı.

Görgü tanıklarından edinilen bilgiye göre, yaklaşık 20 Yahudi yerleşimci küçük gruplar halinde Mescid-i Aksa'nın avlusuna girdi. Baskın sırasında Mescid-i Aksa'da bulunan Filistinlilerin yüksek sesle tekbir getirerek baskına tepki gösterdiği ifade edildi.

Görgü tanıkları, Mescid-i Aksa'nın kapılarında bulunan işgal güçlerinin Filistinli cemaate yönelik kısıtlamalarını sürdürdüğünü, gençlerin Mescid-i Aksa'ya girmelerine izin vermediğini ve mescidde gerginliğin devam ettiğini bildirdi.

Mescid-i Aksa'yı Yahudiler ve Müslümanlar arasında zaman ve mekan olarak ikiye bölmek isteyen işgal hükümeti, Yahudi yerleşimcileri Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor. Fanatik Yahudi hahamlar ve politikacılar da zaman zaman bu baskınlara öncülük ediyor.

fiem

Filistin Haberleri

İşgalciler Anlaşmayı Kabul Etmedi! Siyonist Yetkili Açıklama Yaptı
Filistin Halk Kurtuluş Cephesi: Direnişin Taleplerinde Hemfikiriz
Siyonist İşgalciler Batı Şeria'da Kasabayı Kuşattı!
Gazze'de Kasıtlı Paraşütlü Yardım Faciası
Hamas, Dünya Basın Özgürlüğü Günü'ne ilişkin bir mesaj yayınladı.