Yahudi Yerleşimciler Mescid-i Aksa’ya Baskın Düzenledi

İşgal güçleri Filistinlilerin girişine kısıtlama getirirkenYahudi Yerleşimciler Mescid-i Aksa’ya Baskın Düzenledi

İşgal rejiminde Yahudilerce kutsal sayılan Pesah/Hamursuz Bayramı devam ederken, bu sabah çok sayıda Yahudi yerleşimci işgal polisinin yoğun güvenlik önlemleri altında Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.

İşgal polisinin Filistinlilerin Mescid-i Aksa’ya girişlerine kısıtlama koyduğu, kapılarda kimlik kontrolü yaptığı ve cemaatten bazılarının kimliklerine çıkışta geri vermek üzere el koyduğu belirtildi.

İşgal güçlerinin ayrıca Mescid-i Aksa bekçilerinin Es-Silsile Kapısı’nın karşısındaki bölgede bulunmasına izin vermediği ifade edildi.

Perşembe günü öğleye kadar sürecek Pesah/Hamursuz Bayramı dolayısıyla Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya baskınlarını yoğunlaştırdıkları kaydedildi.

Sözde heykel örgütleri, Yahudi yerleşimcileri Pazar gününden Perşembe gününe kadar devam edecek Pesah Bayramı münasebetiyle Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemeye davet etmişti.

Fanatik Yahudilerden oluşan heykel örgütleri, yayınladıkları bildirilerde işgal polisine de seslenerek, Mescid-i Aksa’nın boşaltılmasını ve Filistinlilerin girişine izin verilmemesini talep etmişti.

Mescid-i Aksa'yı Yahudiler ve Müslümanlar arasında zaman ve mekan bakımından ikiye bölme planları yapan işgal yönetimi, oldubitti yaparak bu planlarını hayata geçirebileceği zemini hazırlamaları için Yahudi yerleşimcileri Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor.

İşgal güçlerinin himayesinde Mescid-i Aksa'ya giren Yahudi yerleşimciler, bir süre avluda dolaştıktan sonra Es-Silsile Kapısı'ndan çıkıyor.

İşgal polisi Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemesine öğleden önce ve sonra olmak üzere iki ayrı zaman diliminde izin verirken, Yahudi yerleşimciler baskınlar için daha çok cemaatin az olduğu sabah saatlerini tercih ediyor.

 

Filistin Haberleri

Türkiyeli turistin düzenlediği bıçaklı eylemde İsrail polisi yaralandı
Enkaz altında 10.000 kişi kayıp
Siyonist İşgal Ordusunda Kaos! Yedek Askerler O Talebi Reddetti
Mahmud Abbas: İsrail'in Tam Güvenlik Hakkı Var
Kassam İşgalcileri Kendi Silahıyla Vurdu!