Yahudi Yerleşimciler Mescid-i Aksa'ya Baskın

İşgal rejimi Yahudi yerleşimcileri Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor.

Yahudi yerleşimcilerden oluşan bir grup bu sabah (14 Nisan Salı) işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında El-Mağaribe Kapısı'ndan girerek Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.

Quds Press Haber Ajansı'nın Mescid-i Aksa'nın bekçilerinden edindiği bilgiye göre, 15 kişiden oluşan Yahudi yerleşimci grubu işgal polisinin yoğun güvenlik önlemleri altında Mescid-i Aksa'nın avlusuna girerek ayin girişiminde bulundu. Bu sırada Mescid-i Aksa'da bulunan ve baskınlara karşı nöbet tutan Filistinli kadınların ve erkeklerin yüksek sesle tekbir getirerek Yahudi yerleşimcileri protesto ettiği bildirildi.

Bu sabah ayrıca 17 işgalci polis memurunun resmi kıyafetlerle Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyerek keşif gezisi gerçekleştirdiği ve polislerin Mescid-i Aksa'nın avlusunda dolaştıkları ifade edildi.

Mescid-i Aksa'yı Yahudiler ve Müslümanlar arasında zaman ve mekan bakımından ikiye bölmek isteyen işgal yönetimi, bu planını hayata geçirebileceği zemini oluşturmak için Yahudi yerleşimcileri işgal güçleri himayesinde Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor. İşgal polisleri de Mescid-i Aksa'nın kapılarında içeriye giren Filistinlilerin kimliklerini alarak baskınları protesto edenleri çıkışta gözaltına alıyor ve çeşitli sürelerde Mescid-i Aksa'dan uzaklaştırma cezasıyla cezalandırıyor.

Filistin Haberleri

Filistin Direnişini Liderlerinden Müzakare Açıklaması
Filistin protestoları Kanada üniversitelerine de sıçradı
1063 tırdan yalnızca 49'u Gazze'ye ulaştı!
Siyonist İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir Kaza Geçirdi
ABD, yardım ulaştırma bahanesiyle Gazze'de iskele inşaatına başlıyor