​Yahudi Yerleşimciler Bu Sabah Mescid-i Aksa'ya Baskın Düzenledi

İşgal yönetiminin teşvikiyle ve fanatik Yahudi örgütlerinin çağrılarıyla Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyen Yahudi yerleşimciler baskınlarını bugün de sürdürdü.

İşgal yönetiminin teşvikiyle ve fanatik Yahudi örgütlerinin çağrılarıyla Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyen Yahudi yerleşimciler baskınlarını bugün de sürdürdü.
100'den fazla Yahudi yerleşimcinin bu sabah işgal güçleri himayesinde ve gruplar halinde El-Mağaribe Kapısı'ndan geçerek Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlediği ifade edildi.
Baskından önce işgal polisinin El-Mağaribe Kapısı'nı açarak Mescid-i Aksa'ya girdiği ve Yahudi yerleşimciler için Mescid-i Aksa'nın çeşitli bölgelerinde güvenlik önlemleri aldığı kaydedildi.
Bu arada işgal güçlerinin Kudüslü birçok erkek ve kadın ile baskınlara karşı direndikleri için isimleri kara listeye alınan kadın aktivistleri Mescid-i Aksa'ya almadığı bildirildi.
Yahudi bayram günleri dolayısıyla Mescid-i Aksa'ya baskınlarını yoğunlaştıran Yahudi yerleşimcilerin baskınlar için cemaatin az olduğu sabah saatlerini tercih ettiği belirtildi.
Fanatik Yahudi cemaatleri ve sözde heykel örgütleri Hamursuz (Pesah) Bayramı münasebetiyle Mescid-i Aksa'ya kalabalık bir şekilde baskın düzenleme çağrıları yaparken, Mescid-i Aksa'yı korumasız bırakmak isteyen işgal güçleri aralarında Mescid-i Aksa bekçilerinin de bulunduğu birçok Kudüslüyü gözaltına aldı ve 40'tan fazla kişiye çeşitli sürelerde Mescid-i Aksa'dan uzaklaştırma cezaları verdi.

Filistin Haberleri

1063 tırdan yalnızca 49'u Gazze'ye ulaştı!
Siyonist İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir Kaza Geçirdi
ABD, yardım ulaştırma bahanesiyle Gazze'de iskele inşaatına başlıyor
Filistinli Direniş Gruplarından Refah için Ortak Bildiri
ABD'deki Üniversitelerde Filistin Yanlısı Öğrencilerin Eylemleri Tüm Dünyaya Yayılıyor