Ya Kıbrıs ya AB

80 sayfalık AB ilerleme raporunda Kıbrıs konusunda, Türkiye’nin limanlarını Rum gemi ve uçaklarına açmamasından duyulan rahatsızlık birçok bölümde tekrarlanıyor.

İlerleme raporu taslak metnine göre, Ankara"nın çözüm için attığı adımlar belgeye olumlu yansıdı. 8 Kasım"a kadar Finlandiya"nın önerisi temelinde yaşanabilecek gelişmeleri bekleyen AB Komisyonu, müzakereleri askıya alma yönünde bir tavsiyede bulunmayacak.

İlerleme raporunnda Kıbrıs konusundaki ana değerlendirme, "Bölgesel Konular ve Dış İlişkiler" başlığının altında yer alıyor. Bu bölümde, Türkiye"nin "Kıbrıs Cumhuriyeti"ne karşı yükümlülüklerini yerine getirmediği ve ilişkileri normalleştirme yönünde adım atmadığı belirtiliyor. AB Komisyonu, Türkiye"nin "Kıbrıs Cumhuriyeti"nin uluslararası kuruluşlara üyeliğini veto etmeyi sürdürdüğünü de hatırlatıyor.



NTV

Güncel Haberleri

İŞGALCİ İSRAİL, BATI ŞERİA’DA 34 YENİ YERLEŞİM PLANINI ONAYLADI
İRANLI KOMUTAN MUSAVİ'NİN SON MESAJI ORTAYA ÇIKTI
Devrim Muhafızları küçük kız çocuğun isteğine kayıtsız kalmadı! Pembe füze...
Levent'teki İsrail Konsolosluğu yakınında silahlı çatışma: 2 kişi etkisiz hale getirildi
Levent Gültekin: İran, ABD'nin Yenilmez Olduğu Algısını Sarstı