Amerika Genel Kurmay Başkanı Mullen'in İran'ı askeri saldırı ile tehdit etmesini değerlendiren General Vahidi, Amerika'nın tehditlerini "temelsiz tehditler" olarak tanımladı ve "İran'a gerçekten saldırabilecek güç ve cesaretleri olsa bunu yapmakta gecikmezlerdi, ama artık buna ne güçleri yeter, ne de cesaretleri" dedi.
General Vahidi, Amiral Mullen'in Ortadoğu'ya silah satabilmek için bu tür beyanlarda bulunduğunu kaydetti ve ABD'nin,ikide bir, birilerini "ÖCÜ" gibi gösterip bütün bu "korkutma ve panikletme" oyunlarının,sırf silah ticaretini hızlandırmayı hedeflediğini hatırlattı.
ABD'nin en büyük gelirini silah ticareti oluşturuyor ve içinde bulunduğu ağır mali krizler nedeniyle de silah satışlarına her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyuyor.
Wikileaks belgelerine de temas eden General Vahidi, bu belgelerin çeşitli yönlerden irdelenebileceğini, Batı ise tecavüzcü çabaları hakkında hesap vermesi gerektiğini vurguladı.
General Vahidi, Wikileaks belgelerini bölgede saflaşma ve tefrika çıkarma çabaları şeklinde değerlendirdi.
Wikileaks'ın Amacı Ortadoğu da Nifak
İslami İran Savunma Bakanı General Ahmet Vahidi, Wikileaks sitesinin bölgede saflaşma ve nifak oluşturmak...
İran Haberleri
İran'da Terör Örgütüne Operasyon!
İran'dan yeni açıklama: Canımız pahasına kararlıyız
İran: 12 günlük savaşta 33 ülke İsrail'e destek verdi
Devrim Muhafızları: Tabatabai suikastına belirlenen zamanda ezici karşılık verilecek
Tel Aviv’deki gökdelenler hâlâ İran füzelerinin izlerini taşıyor