"Uzlaşı Hükümeti Görevi Bıraksın!"

Gazze halkının ihmal edildiğini belirten Filistin Parlamentosu Başkan Yardımcısı Ahmed Bahr, "Uzlaşı hükümeti üzerine düşeni yapmayacaksa görevi bıraksın." dedi.

Filistin Parlamentosu Başkan Yardımcısı Ahmed Bahr, El-Hamdallah başkanlığındaki uzlaşı hükümetini Gazze ‘deki Filistin vatandaşlarının sorunlarına sağır kalmakla suçlayarak, hükümetin Gazze’ye yönelik sorumluluklarını yerine getirmemesi durumunda istifa etmesi gerektiğini söyledi.

Dün, Gazze’deki Filistin Camii'nde verdiği Cuma hutbesinde Bahr, “Uzlaşı hükümetinin en son aldığı kararlar bu hükümetin Gazze memurlarına yönelik gerçek niyetini ortaya çıkardı. Bu hükümetin sadece Batı Yaka’ya çalıştığını, Gazze halkının hakkını tanımadığını ve onları önemsemediğini ortaya çıkardı. Durum böyle olunca onun aldığı kararların da pratik hiçbir değeri olmaz ve hiçbir şekilde uygulanamaz” dedi.

El-Hamdallah hükümetinden Filistinlilerin duygularıyla oynamaya son vermesini isteyen Bahr, uzlaşı hükümetin Hamas ve Fetih’in aldığı karar üzerine kurulduğunu, misyonu belli olan bu hükümetin Gazze’ye yönelik sorumluluklarını yerine getirmemesi durumunda istifa etmesi gerektiğini savundu.

İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri’nin işgal altındaki Kudüs’ü ve Mescidi Aksa’yı ziyaret etmesini de eleştiren Bahr, sadece işgalcinin emellerine hizmet eden bu ziyaretin üzücü olduğunu ve asla doğru olmadığını söyledi. 
 

Filistin Haberleri

Kassam Tugayları’ndan Hizbullah’a destek mesajı: “Görevi tamamlayacağınıza eminiz”
Hamas’tan İran’ın yeni liderine tebrik mektubu: “Direniş ittifakı sürecek”
Hamas'tan İran'ın 'meşru müdafaa hakkı'na destek
Ebu Ubeyde’den İran Devrim Muhafızlarına ve İran halkına övgü ve teşekkür
Simorgh’tan Fattah’a vuruş envanteri: İran’ın korku salan roketleri ve menzil güçleri…