Uyanmanız için daha kaç kurban verilmeli?

Gazzenin hasta bebekleri dünyanın çığlıklarına kulak vermesini bekliyor.

30 günlük bir bebeğin de şehitler kafilesine katılmasıyla beş yıldır Gazze'ye uygulanan barbar ve insanlık dışı ambargoya verilen kurbanların sayısı 377'ye ulaşmış oldu.

Filistin Sağlık Bakanlığı konuya ilişkin dün (05 Ekim Salı) yazılı bir açıklama yaptı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan açıklamada bakanlık şunları ifade etti: "Gazze'deki hastanelerin yetersiz olması ve gereken ilaç ve tıbbi malzemenin bulunmaması nedeniyle doktorlar hayata gözlerini yeni açmış olan Mutaz Hani Ebu Nedi'ye gereken müdahaleyi yapıp onu ameliyat edemediler."

Dünya kamuoyuna seslenen bakanlık, beş yıldır Siyonistlerin haksız ve vahşi politikalarının ağır yükü altında ezilen, her geçen gün yeni kurbanlar veren Gazze halkına yardım etmelerini, beş yıldır sürdürdükleri suskunluğu bozmalarını, hasta ve ihtiyaç sahiplerinin dışarı çıkmalarına imkan sağlanması için bütün sınır kapılarını açması için işgal rejimine baskı yapmalarını istedi.

Hani adındaki Gazzeli bebek kalbinden rahatsızdı. Gazze'de imkanların yetersizliği nedeniyle ameliyat olması mümkün olmayan bebeğin dışarı götürülmesi gerekiyordu. Fakat işgal güçleri bebeğin Gazze'den çıkışını iki hafta ertelediler ve gerektiği zaman çıkmasına izin vermediler. Gittikçe rahatsızlanan bebeğin kalbi sonunda hayatın dayanılmaz acısına dayanamadı ve Gazze kuşatmasının 377. şehidi olarak kayıtlara geçti.

Filistin Haberleri