Umarov Cepheleri Denetledi

Umarov Farklı Bölgelerdeki Cepheleri Denetledi

Emir Umarov Dokko 15 Aralık 2007 – 24 Ocak 2008 arasında Çeçenistan'ın ve İnguşetya'nın farklı bölgelerinde denetleme gezisi düzenledi. Dokko denetleme gezisinde Cephe Komutanlarıyla toplantılar yaparak yeni görevler de verdi..

Dokko Umarov gezisinde savaşın sıcak olduğu bölgelerin kumandanlarıyla istişare ve durum raporunu değerlendiren toplantılar düzenledi. Umarov Dokko'nun Cevherkale, Argun ve Nazran şehirlerini ve Avturı ve Kurchaloy köylerini de ziyaret ettiği belirtildi.
Mücahit birliklerinin iletişim, güvenlik ve savaş zamanı olan koordinasyonunu denetledi. Mücahit birliklerinin eğitimi, genç mücahitlerin yetiştirilmesi ve bölgelerde nasıl görevlendirilmesi gerektiği gibi önemli konularda istişare edilmiştir.
Dağıstan bölgesi mücahitlerinin ve bölge komutanlarının da katıldığı toplantılarda; kışın ileri dönemlerinde nasıl bir strateji izleneceği, politik ve orduyla ilgili gerekli önlemler ve stratejiler vb. gibi konularda kararlar alındığı belirtilmiştir.


Çeçen - Online