Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Selçuk Ünal, Türkiye'nin NATO radar sistemine onay vermesine İran'dan gelen tepkiler ile ilgili olarak, "Bu sistem, herhangi bir ülkeye karşı değil, NATO alanının savunulmasına yönelik bir sistem. Türkiye'ye konuşlanacak sistem sadece bir radar sistemidir" şeklinde konuştu.
Selçuk Ünal, Bakanlıkta düzenlenen olağan basın bilgilendirme toplantısında Türkiye'nin onay verdiği, NATO'nun erken uyarı sistemine İran'dan gelen tepkilerin sorulması üzerine NATO tarafından geliştirilen "yeni konsept"e dikkat çekerek NATO'nun "caydırıcılığının güçlendirilmesi"nin amaçlandığını belirtti.
Bu çerçevede birçok ülkede bu yeni sisteme ilişkin çalışmaların yapıldığını kaydeden Sözcü, "Biz de, bu bağlamla radar sisteminin ülkemize konuşlandırılacağını belirttik. Bu sistem, herhangi bir ülkeye karşı değil, NATO'nun alanının savunulmasına yöneliktir ve bir savunma sistemidir. Türkiye'ye konuşlanacak sistem sadece bir radar sistemidir" diye konuştu
Türkiye'den İran'a Teminat
Dışişleri Bakanlığı, sert tepkiler üzerine İran'a "Radar sistemi size karşı değil" diye teminat verdi.
Güncel Haberleri
İran, Amerikan F-35 savaş uçağının düşürüldüğünü açıkladı (FOTO)
İran’dan Hürmüz Boğazı'nın kullanımına ilişkin açıklama
Prof. Dr. Hasan Hüsrev Hatemi Vefat Etti!
Prof. Norman Finkelstein: Trump kandırılmadı; emperyalist takvimi hatırlayın
İran'dan Erbakan paylaşımı: İsrail laftan anlamaz, güçten anlar