Selam Yurdu Kalkınma ve Gelişme Derneği, Gazze'deki en büyük ikinci mülteci kampı Eş-Şatı'da Ribat İnsani Yardım Derneği'nin finansmanıyla deniz suyunu tatlı suya çevirme tesisini açtı.
Açıklamalarda bulunan Selam Yurdu Kalkınma ve Gelişim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed el-Harazin, deniz suyunun tuzluluğunun arttığı bir dönemde inşa edilen tesisin günlük olarak kamp sakinlerine 25 bin metreküp içme suyu sağlayacağını söyledi.
İçme suyu sıkıntısı yaşanan 1,8 milyon nüfuslu Gazze'de halk çoğunlukla kuyu açma yoluna başvuruyor. Gazze'deki yeraltı sularının yüzde 96'sının kullanıma uygun olmadığı belirtiliyor.
Türkiye'den Gazze'ye Yardım
Türkiye'den Ribat İnsani Yardım Derneği'nin finansmanıyla Gazze'de deniz suyunu tatlı suya çeviren tesisin açılışı yapıldı.
Filistin Haberleri
Gazze: İmha savaşının başlangıcından bu yana 241.000'den fazla şehit ve yaralı
Batı Şeria'dan Şehid Haberi!
Hamas: Siyonist rejimle normalleşme Filistin'e ihanet olur
Gazze’de Sivil Savunma Subayı Şehid Oldu!
Gazze’deki Aşiretler: Yasir Ebu Şebab’ın sonu, halkına sırt çeviren herkes için beklenen bir akıbetti.