Avrupa Parlamentosu Liberal Grup üyesi Marios Matsakis Türkçe'nin AB tarafından resmi dil olarak kabul edilmesine ilişkin soru önergesi verdi. AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Baroso ise Matsakis'in soru önergesine verdiği yanıtta Türkçe'nin AB kurumlarında resmi dil olarak kabul edilmesine ilişkin gelecekte bir planları olmadığını söyledi.
Avrupa Parlamentosu Liberal Grup üyesi Marios Matsakis, Türkçe'nin AB üyesi Kıbrıs'ta resmi dil olduğunu belirtti. Matsaki konuya ilişkin Avrupa Komisyonuna soru önergesi verdi. Matsakis'in soru önergesinde şu ifadeler yer aldı:
Türkçe, AB üyesi olan Almanya'da yaşayan 4 milyon Türk'ün ana dilidir. Komisyon Türkçe'nin AB de resmi dil olarak kabul edilmesi konusunda ne düşünüyor? Konuyla ilgili pratikte ne yapılabilir? Komisyon bu konuyla ilgili nasıl bir yardım yapabilir?
Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Mario Barroso'nun ise Matsakis'in önergesine verdiği yanıtta şunlar kaydedildi:
Avrupa Birliği Sözleşmesinin 290. bendine göre, dil rejimi konsey bakanlarının oybirliği ile belirlenir. Bu bende göre AB kurumlarının resmi dilleri 15 Nisan 1958'de belirlenmiştir ve Türkçe bunların içinde görünmemektedir. Komisyonun konuyla ilgili gelecekte bir teklif hazırlığı bulunmamaktadır.
Türkçe AB'de Resmi Dil Olmaz
AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, Türkçe'nin AB kurumlarında gelecekte resmi dil olarak kabul edilmeyeceğini söyledi.
Güncel Haberleri
İŞGALCİ İSRAİL, BATI ŞERİA’DA 34 YENİ YERLEŞİM PLANINI ONAYLADI
İRANLI KOMUTAN MUSAVİ'NİN SON MESAJI ORTAYA ÇIKTI
Devrim Muhafızları küçük kız çocuğun isteğine kayıtsız kalmadı! Pembe füze...
Levent'teki İsrail Konsolosluğu yakınında silahlı çatışma: 2 kişi etkisiz hale getirildi
Levent Gültekin: İran, ABD'nin Yenilmez Olduğu Algısını Sarstı