Almanya'nın başkenti Berlin'de, bazı Türk çocuklarının okullarda mescit bulunması isteğine Sosyal Demokrat Parti (SPD) Berlin Eyalet Meclisi Üyesi Bilkay Öney tepki gösterdi. Öney, yaptığı yazılı açıklamada, çocukların dini önemsemesinin güzel bir şey olduğunu, ancak ortada olaya farklı boyut kazandıran bir durumun olduğunu belirterek, "Alman okullarında mescide gerek yok. Dinimiz iyi bir dindir, bunun iyi yönlerini ortaya koyup, gereksiz taleplerle insanları zor durumda bırakmamak ve tedirgin etmemek durumundayız." şeklinde görüşe yer verdi.
İslam dininin en güzel yanının esnek olması olduğunu, namazını zamanında kılamayanların, bunu daha sonra da yapabileceğini ifade eden Öney, "Ancak çocuklar Alman okullarında mescit talep edince, İslam dininin iyi ve esnek yönünü değil, radikal yönünü ortaya koymuş oluyorlar ki, İslam dini radikal değildir, onu radikalleştiren insanlardır." ifadesini kullandı. "Çocukları kim kullanıyor, kim yönlendiriyor bunu bilemem. Tek bildiğim, İslam dini ile ilgili ön yargıların fazla olmasıdır" şeklinde ifade kullanan Öney, bunun önüne geçebilmek için mantıklı taleplerde bulunup, namazların evde ya da camide kılınması gerektiğini belirtti.
'Türk vekilin namaz hazımsızlığı'
Almanya'daki okullarda namaz kılmak isteyen öğrencilere ilk tepki Sosyal Demokrat Partİ (SPD) Berlin Eyalet Meclisi Üyesi Bilkay Öney'den geldi.
Avrupa Haberleri
İran ABD gemisini vurdu
Siyonist ingiltere, Dünya Kudüs Günü yürüyüşünü yasakladı
İran ABD uçağını düşürdü, pilotun kellesini getirene ödül verilecek
Irak İslami Direnişi, Avrupa ülkelerini İran'la savaşa girmemeleri konusunda uyardı.
İngiliz kraliyetinde skandal: Epstein'in ortağı Prens Andrew gözaltına alındı