Türk savaş uçakları Kuzey Irak semalarında

Türk Hava Kuvvetlerine bağlı iki savaş uçağının bugün öğleden sonra Kuzey Irak

Türk Hava Kuvvetlerine bağlı iki savaş uçağının bugün öğleden sonra Kuzey Irak semalarında uçtuğu iddia edildi.
Irak"taki bağımsız Esvatu"l- Irak haber ajansının görgü tanıklarına dayanarak bildirdiğine göre Türk hava Kuvvetlerine bağlı iki savaş uçağı, bugün öğleden sonra Kuzey Irak hava sahasında on dakika devriye uçuşu yaptı.
Kuzey Irak"ın 10 kilometre kadar içindeki Kanimasi ve Kiste köylerinin üzerinde on dakika kadar uçtuğu belirtilen savaş uçaklarının herhangi bir bölgeye saldırı düzenlemediği bildirildi.
Esvatu"l- Irak"a bilgi veren bir görgü tanığı da Türk hava Kuvvetleri"ne bağlı iki savaş uçağının sınırdaki "Şernah" bölgesinden Kuzey Irak"a girdiğini belirterek uçakların birkaç dakika uçtuktan sonra üslerine geri döndüğünü ifade etti.
Kuzey Irak Kürt Federasyonu Başbakanı Neçirvan Barzani, Türkiye"nin veya başka bir komşu ülkenin Irak"ın bir parçası olan Kürdistan"a müdahale etmeye hakkı olmadığını, PKK ile ilgili bir sorun varsa bunun da görüşmeler yoluyla çözümlenmesi gerektiğini söylemişti.


Güncel Haberleri

İŞGALCİ İSRAİL, BATI ŞERİA’DA 34 YENİ YERLEŞİM PLANINI ONAYLADI
İRANLI KOMUTAN MUSAVİ'NİN SON MESAJI ORTAYA ÇIKTI
Devrim Muhafızları küçük kız çocuğun isteğine kayıtsız kalmadı! Pembe füze...
Levent'teki İsrail Konsolosluğu yakınında silahlı çatışma: 2 kişi etkisiz hale getirildi
Levent Gültekin: İran, ABD'nin Yenilmez Olduğu Algısını Sarstı