İşgalci ABD Başkanı Donald Trump, yine tehdit dozunu artırarak, Amerika Birleşik Devletleri’nin bu gece İran’a “çok güçlü bir darbe” indireceğini öne sürdü. Trump, Tahran’ın deniz filosu, hava kuvvetleri, radar sistemleri ve hava savunma unsurları dahil olmak üzere “savunma ve saldırı kapasitesinin büyük bölümünü kaybettiğini” iddia etti.
Tehditlerini bununla da sınırlı tutmayan Trump, Washington’un yakın zamanda İran’ın Hark Adası’nı ve petrol altyapısına ait bazı kritik noktaları kontrol altına almayı hedeflediğini savundu. Trump’a göre bu adım, İran’ın petrol ve gaz piyasaları üzerinde “tam kontrol” sağlayacak.
Trump ayrıca ABD’nin daha önce Venezuela’da da benzer bir yöntem izlediğini ileri sürerek, bu politikanın hem Washington hem de Karakas için “parlak sonuçlar” doğurduğunu iddia etti. Böylece Trump, boş tehditlerine devam etti.
Amerikan saldırılarıyla eş zamanlı olarak İran devlet televizyonu, bugün İran’ın bazı bölgelerinde patlama sesleri duyulduğunu bildirdi. İlk patlama seslerinin Kazvin yakınlarındaki Abik bölgesinden geldiği, aynı saatlerde Bender Abbas kentinde de iki patlama yaşandığı aktarıldı.
Tahran’ın batısındaki Elburz eyaletinde ise Kerec kentinde patlama sesleri duyulduğu, aynı zamanda eyalete bağlı Nazarabad bölgesinde bazı insansız hava araçlarının tespit edildiği bildirildi.
Öte yandan İran ordusu, perşembe günü yaptığı açıklamada, ABD ordusunun İran’ın güneyine yönelik saldırısına karşılık olarak Bahreyn’deki Amerikan Beşinci Filosu’nu insansız hava araçlarıyla hedef aldığını duyurdu.