TGTV ve MAZLUMDER Köşk açıklaması

TGTV ve MAZLUMDER, Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili olarak, halk iradesine önem verdiklerini ve TBMM kararlarına saygılı olduklarını bildirdi.

TGTV (Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı) Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili olarak Millet iradesine önemsediklerini belirterek, TBMM"nin bu konuda alacağı karara saygılı olduklarını bildirdi.

110 sivil toplum kuruluşu ve bunlara bağlı 750"den fazla şubesiyle Türkiye"nin en büyük çatı kuruluşlarından biri olan Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV) cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili bir açıklama yaptı.

Açıklamada cumhurbaşkanının anayasa kurallarına uygun bir şekilde seçilmesi gerektiği belirtilerek, bu konuda yapılan tartışmaların, çıkartılan gerginliklerin suni ve ideolojik amaçlı olduğu vurgulandı. Cumhurbaşkanının meclis tr Milletin iradesine vurgu yapılan açıklamada herkesin millet kararlarına saygılı olması gerektiği bildirildi.

Muhalefet partisi ve bazı hukukçuların ortaya attığı 367 yeter sayısını eleştiren açıklamada, "Anayasanın 96 ncı maddesi açık olup başka bir hüküm bulunmadığı takdirde toplantı nisabı 184 olarak belirlenmiştir. Cumhurbaşkanlığı seçimi için Anayasa ayrıca bir toplantı nisabı öngörmemiştir. Toplantı nisabı ile ilgili olarak 367 sayısının gerekliliğini ileri sürmek dayatma ve zorlamadır. Bu yorumla Cumhurbaşkanın seçilmesi imkansız hale getirilmeye çalışılmaktadır. Oysa 12 Eylül öncesinde uzun süre cumhurbaşkanı seçilememesinin ortaya çıkardığı krizin tekrar yaşanmaması için 1982 Anayasası seçimi kolaylaştıracak hükümler getirmiştir" denildi.

NASIL BİR CUMHURBAŞKANI?
TGTV açıklamasında nasıl bir cumhurbaşkanı seçilmesi gerektiği konusunda şunlar ifade edildi: "Seçme ve seçilme hakkına sahip 40 yaşını doldurmuş, yükseköğrenim görmüş her Türk vatandaşı başka bir şart aranmaksızın aday olabilir veya gösterilebilir. Adaylardan kimin cumhurbaşkanı olacağına Türkiye Büyük Millet Meclisi karar verir. İçte ve dışta ülkemizi hakkıyla temsil edecek, kucaklayıcı, milletin değerleriyle barışık bir cumhurbaşkanının seçileceğine inancımız tamdır."
TGTV açıklamasında TBMM"nin alacağı kararı saygıyla karşılayacaklarını vurgulanarak, Köşk Mitingi hakkında da "Hukuka aykırı bir şekilde halkı tahrik edecek beyanlarla, çağrılarla, sokak gösterileriyle cumhurbaşkanı seçilmez" ifadesi kullanıldı.

MAZLUMDER: CHP VE KANALTÜRK İLİŞKİSİ ARAŞTIRILSIN

MAZLUMDER, son zamanlarda cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili olarak ortaya çıkan olaylarla ilgili olarak yaptığı açıklamada bazı sivil kuruluşların darbe çığırtkanlığı yaptığını bildirdi.

 

 

MAZLUMDER İstanbul Şube Başkanı  Mustafa Ercan, CHP"nin bir TV kanalına para aktarması ve paralel diğer konularla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada bazı sivil kuruluşların darbe çığırtkanlığı yaptığını söyledi.

 

Mustafa Ercan, Türkiye"de son zamanlarda kaygı verici gelişmelerin yaşandığını belirterek, bazı sivil toplum örgütlerinin hukuk dışı davranışlarda bulunarak orduyu darbe yapmaya çağırdığını belirtti.

 

Devlet kurumlarının da sivil örgüt ve televizyon kanallarına para desteklerine gönderme yapan Ercan, "Bilindiği gibi sivil olmak, siyasal olmamak ve devletten bağımsız olmak anlamına gelir. Resmi kaynaklardan para alan kuruluşların bunları kendi bütçelerine dahil etmeleri halinde bunlar sivil toplum olarak sayılamazlar" dedi.

 

Ercan CHP ve Kanaltürk arasındaki ilişkinin kaygı verici olduğunu vurgulayarak, yapılan bağışın araştırılması gerektiğini ifade ederek savcıların kendiliğinden harekete geçmeleri gerektiğini söyledi.

 

Bugün yapılan Köşk Mitingine de gönderme yapan Ercan, cumhurbaşkanlığı seçiminin ülkenin menfaatleri doğrultusunda bitmesini arzu ettiklerini sözlerine ekledi.

Dünyabulteni

Güncel Haberleri

İŞGALCİ İSRAİL, BATI ŞERİA’DA 34 YENİ YERLEŞİM PLANINI ONAYLADI
İRANLI KOMUTAN MUSAVİ'NİN SON MESAJI ORTAYA ÇIKTI
Devrim Muhafızları küçük kız çocuğun isteğine kayıtsız kalmadı! Pembe füze...
Levent'teki İsrail Konsolosluğu yakınında silahlı çatışma: 2 kişi etkisiz hale getirildi
Levent Gültekin: İran, ABD'nin Yenilmez Olduğu Algısını Sarstı