AFP'nin haberine göre Irak'ın başkenti Bağdat'ta salı günü beş ayrı noktada gerçekleştirilen ve 127 kişinin ölümüne yüzlerce kişinin de yaralanmasına yol açan kanlı terör eylemini El Kaide bağlantılı Irak İslam Devleti terör örgütü üstlendi.
Amerikalı yetkililerden aktarılan bilgiler de ise Örgüt tarafından yapılan açıklamada Örgütün, bu olayı üstlenmekle beraber terör eylemlerine devam edecekleri noktasında açıklamaları bulunmakta.
Irak'ın başkenti Bağdat'ın beş ayrı noktasında gerçekleştirilen saldırılarda çoğu öğrenci ve güvenlik görevlisi olmak üzere 127 Iraklı Müslüman öldürülmüş, 450 kişi de yaralanmıştı.
Saldırı, Irak Millet Meclisi'nin yeni seçim kanunu onaylamasının akabinde gerçekleştirilmişti.
Terör Saldırısını El-Kaide Üstlendi İddiası
Direniş adı altında masum halkın canını yakan fitne saldırıları, bazen sahipsiz kalmakta bazen de reddiye görmeyen sahiplenmelerle kimlik kazanmakta.
Irak Haberleri
Irak Geri Adım Attı! ABD'nin İstediği Olmadı!
Haşd Şabi, İsrail casusluk ağını çökertti
Haşdi Şabi Irak’ta harekete geçti: Teröre geçit yok
Irak-Suriye sınırında tekfirci saldırı: Irak ordusuna ateş açıldı
Tekfircilerin Yıktığı Cami Yeniden Açıldı