Tekfirci El Kaide : Yemen'de Suud'a Bağlıyız

Tekfirci El Kaide, Suudilerin kurduğu Yemen konseyine bağlılığını bildirdi

Dün bir video bildirisi yayımlayan Yemen el-Kaide’si, Suudi Arabistan’ın Mansur Hadi’yi istifa ettirerek Riyad’da kurdurduğu cumhurbaşkanlığı konseyini desteklediğini açıkladı ve Sanaa hükümetine karşı savaş çağrısı yaptı.

El Haber el-Yemeni’nin bildirdiğine göre yayımladığı videoda insansız uçaklarla donatıldıklarını da açıklayan Yemen el-Kaide’si, el-Beyda kentinde bu insansız uçaklarla Sanaa hükümetine bağlı Yemen ordusuna karşı yaptıkları saldırıların görüntülerine yer verdi.

Yemen el-Kaide’si, 7 Nisan’da Suudiler tarafından kurulan cumhurbaşkanlığı konseyinin bildirisine atıf yaparak kendi taraftarlarını “Husiler” diye söz ettiği Yemen ordusuna karşı savaşmaya çağırdı.

Haberde el-Kaide’nin bu açıklamasının örgütle yakın ilişkilere sahip olan selefi lider Ebu Zera el-Muharremi’nin Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da Mansur Hadi’nin el-Beyda kenti valisi ile yaptığı görüşmeden birkaç gün sonra yapılmasına dikkat çekildi.

Ebu Zera el-Muharremi, 7 Nisan’da Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da kurulan Reşad el-Alimi başkanlığındaki cumhurbaşkanlığı konseyinin üyeleri arasında yer alıyor.

Suudi Arabistan, 2011 yılında Yemen’e cumhurbaşkanı yaptığı Mansur Hadi’yi 7 Nisan’da istifa ettirip Reşadi el-Alimi başkanlığında bir cumhurbaşkanlığı konseyi kurdurması, Suudi rejiminin Yemen stratejisini değiştirmekte olduğu şeklinde yorumlanıyor.

Suudilerin Yemen’de yeni bir aşama başlatmasıyla eş zamanlı olarak el-Kaide’nin de Aden, Lahic, Abyan, Şebva ve Hadramut’taki etkinliğini arttırdığı bildiriliyor.(Ajanslar)

Yemen Haberleri

Husilerden tüm dünyaya Gazze duyurusu!
Yemen'deki Husiler yeraltına çekiliyor
Yemen'den İngiliz Gemisine Operasyon
ABD Ortakları ile Yemen'de Kara Harekatına Hazırlanıyor
Yemen, Amerikan “MQ9” uçağını düşürdü(VİDEO)