Tekfirci El Kaide lideri Eymen El Zevahiri Ortaya Çıktı

El kaide lideri Eymen El-Zevahiri'nin, 2022 yılının Şubat ayında Hindistan'da yaşanan başörtüsü yasağını değerlendirdiği bir videosu yayınlandı.

Ekaide lideri Eymen El-Zevahiri'nin, 2022 yılının Şubat ayında Hindistan'da yaşanan başörtüsü yasağını değerlendirdiği bir videosu yayınlandı.

The Times Of India gazetesinin haberine göre; El Kaide'nin resmi medya kanadı As-Sahab Media tarafından yayınlanan dokuz dakikalık bir videoda, El Zevahiri, Başbakan Narendra Modi'nin partisi tarafından yönetilen Karnataka eyaletinde bir okulda başörtüsü takan Müslüman öğrenci Muskan Khan'ı destekliyor.

Fransa, Hollanda ve İsviçre'nin yanı sıra Mısır ve Fas'ı da başörtüsü karşıtı ve İslam düşmanı olmakla suçlayan Zevahiri, Pakistan ve Bangladeş hükümetleri için ‘ Bizimle savaşan düşmanları savunuyorlar’ ifadelerine yer veriyor.

NE OLMUŞTU?
11 Eylül saldırılarından bu yana ABD Dışişleri Bakanlığı, Zevahiri’nin yakalanmasını sağlayacak bilgi veya istihbarat için 25 milyon dolar ödül verileceğini duyurmuştu.

Uluslararası kamuoyunda da El Zevahiri’nin Afganistan’da öldüğü iddia edilirken, bu konuyla ilgili resmi bir istihbarat raporu paylaşılmamıştı.

Mısırlı bir ilahiyatçı, genel cerrahi uzmanı olan Ayman al-Zevahiri, 2011 yılında Usame Bin Ladin’in ölümünün ardından El Kaide’nin başına geçmişti.

Güncel Haberleri

KFC’ye Malezya’da Büyük Şok
Ekrem İmamoğlu: Hamas terör örgütüdür
Perinçek: ABD, Türkiye'yi AK Parti-CHP koalisyonuna hazırlıyor
KDV Oranları Arttı! Karar Resmi Gazetede Yayımlandı
Turgut Özal'a Sunulan “Gizli” Damgalı Belge Hurdacıdan Çıktı