İran İslam Cumhuriyeti Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri Ali Laricani İran nükleer meselesinin baskı yoluyla çözümlenemeyeceğini ve tek yolun müzakereler olduğunu açıkladı.
Viyana"da Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) Başkanı Mohammed Elberadey ile iki saat süren görüşmesinin ardından bu açıklamaları yapan Laricani, bazılarının İran"a baskı uygulamak peşinde olabileceğini ama sorunların çözümlenmesi için siyasi çözüm yollarının var olması gerektiğini vurguladı.
Laricani bazılarının baskı ve zorla sorunları çözebileceğini düşündüğünü ama İran barışçıl nükleer meselsinin tek çözüm yolunun müzakereler olduğunu hatırlatarak, İran nükleer dosyasını BMGK"ne götürenlerin hata yaptığını, İran"ın görüşme ve müzakere yanlısı olduğunu, UAEK"nun bu sorunun çözüm merkezi konumunda bulunduğunu ve bazılarının girişimlerinin UAEK"nun itibarı ve konumuna ciddi darbe vurduğunu belirtti.
Laricani Viyana"da İran nükleer meselesiyle ilgili UAEK ile işbirliği konusunda olumlu ve yapıcı görüşmeler yapıldığı ve Elberadey gibi kendisinin de ambargo uygulamalarına odaklanarak bu sorunların çözümlenemeyeceğine inandığını söyledi.
irna
Tek Yol Müzakereler
Ali Laricani İran nükleer meselesinin baskı yoluyla çözümlenemeyeceğini ve tek yolun müzakereler olduğunu açıkladı.
İran Haberleri
İran: İnsanlığın refahını zedeleyen silahları üretmiyoruz
Hamaney: Büyük ölçekli bir propaganda savaşıyla karşı karşıyayız.
Avrupalı diplomatlar: İsrail 2026'da İran'a saldırabilir
İran'da Terör Örgütüne Operasyon!
İran'dan yeni açıklama: Canımız pahasına kararlıyız