Taraf Gazetesi Haber Kaynaklarını Açıkladı

Haber kaynağını açıklayan Taraf Gazetesi şaşırttı....

Taraf gazetesi, Ergenekon çetesiyle ilgili haberlerin neden hep kendilerinde yayınlandığını soran gazetelere cevap verdi. Sürmanşetinde Hürriyet, Milliyet, Radikal ve Cumhuriyet'in logolarını kullanan gazete: "Oysa o gazetelerin karar vericileri bilmiyor ki, muhabirleri o haberlerin bir bölümünü bize kendileri veriyor. Çünkü ellerindeki haberi kullanmıyorlar. Ya da haber hepimizde oluyor ama cesaret edip kullanmıyorlar, biz yayımlıyoruz" dedi.

İSTEYİN PAYLAŞALIM

Taraf, "Neden o haberler hep tarafta oluyor?" diye soran gazetelere şu çağrıyı yaptı: "Ergenekon çetesi hakkında yayın yapacak cesaretiniz varsa her haberi aynı gün sizlerle paylaşmaya hazırız, böylece haber atlamazsınız.

Taraf'ın haberi şöyle: "Büyük grup gazetelerinde bir kaç gündür bir şikayet var. Taraf'ın Ergenekon çetesiyle ilgili haberlerde onları atlatmasından yakınıyorlar. Öyle öfkeliler ki, Taraf'a 'dinci medya' ya da 'AKP medyası' gibi gülünç sıfatlar takıyorlar.

Oysa o gazetelerin karar vericileri bilmiyor ki, muhabirleri o haberlerin bir bölümünü bize kendileri veriyor. Çünkü ellerindeki haberi kullanmıyorlar. Ya da haber hepimizde oluyor ama cesaret edip kullanmıyorlar, biz yayımlıyoruz.

Böyle olunca da haber kaynakları sonraki haberler için onları değil, doğal olarak Taraf'ı seçiyor. Ama buradan söz veriyoruz: Bu haberleri kullanacak cesareti göstereceğinizden emin olup bizden isteyin, haberleri sizinle paylaşalım."

Kaynak: Taraf

Güncel Haberleri

Devrim Muhafızları küçük kız çocuğun isteğine kayıtsız kalmadı! Pembe füze...
Levent'teki İsrail Konsolosluğu yakınında silahlı çatışma: 2 kişi etkisiz hale getirildi
Levent Gültekin: İran, ABD'nin Yenilmez Olduğu Algısını Sarstı
Bütçeyi festivale değil vatandaşa ayırın
İran'ın denizaltıları Hürmüz Boğazı'nı nasıl kontrol ediyor?