Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı İran tarafından Fars Körfezi´nde İran karasularını ihlal ettikleri gerekçesiyle 15 İngiliz denizcinin gözaltına alınmasıyla ilgili yazılı bir açıklama yayınladı.
Açıklamada, '' İran tarafından, Fars Körfezi"nde İran karasularını ihlal ettikleri gerekçesiyle 15 İngiliz denizcinin gözaltına alınmasıyla ilgili sorunun halen çözümlenememiş olmasını kaygıyla izliyoruz'' denilmekte.
Açıklamada, '' Türkiye, bu sorunun, yeni bir tırmanmaya meydan verilmeden çözüme kavuşturulması amacıyla, İran ve İngiltere makamlarıyla dostça ve yapıcı temaslarını sürdürmektedir''ibares yer almaktadır.
Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı açıklamasının sonunda ''Türkiye, bu sorunun da, Orta Doğu bölgesinde esasen mevcut sorunlara ilave bir gerginlik yaratılmadan, iyi niyetin ve uluslararası teamüllerin hâkim olacağı bir atmosferde biran önce çözümlenmesini samimiyetle arzu etmektedir'' denmektedir.
T.C. Dış işleri Bakanlığı'ından Açıklama
Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı İran karasulaını ihlal ederken gözaltına alınan İngiliz denizciler olayıyla ilgili yazılı bir açıklama yayınladı
Güncel Haberleri
İŞGALCİ İSRAİL, BATI ŞERİA’DA 34 YENİ YERLEŞİM PLANINI ONAYLADI
İRANLI KOMUTAN MUSAVİ'NİN SON MESAJI ORTAYA ÇIKTI
Devrim Muhafızları küçük kız çocuğun isteğine kayıtsız kalmadı! Pembe füze...
Levent'teki İsrail Konsolosluğu yakınında silahlı çatışma: 2 kişi etkisiz hale getirildi
Levent Gültekin: İran, ABD'nin Yenilmez Olduğu Algısını Sarstı