"Suud Suçunu Örtemez"

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, “Suudi Arabistan, Tahran’la ilişkilerini keserek bir din adamını idam etmesinin suçunu gizleyemez” dedi.

Sputniknews'in haberine göre; İran ile Suudi Arabistan arasındaki ilişkiler, Şii din idamı Şeyh Nimr El Nimr'in de aralarında olduğu 47 kişinin idam edilmesinin ardından gerilmişti. Tahran yönetimi Riyad'ın kararını sert şekilde kınamış, ayrıca İran'daki Suudi Arabistan'a ait elçilik binaları ateşe verilmişti. Suudi Arabistan'sa İran ile diplomatik ve ticari ilişkilerini kesme kararı almıştı.

Yaşanan gelişmeleri değerlendiren İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, bir kez daha idam kararlarını eleştirip, "Suudi Arabistan, Tahran'la ilişkilerini keserek bir din adamını idam etmesinin suçunu gizleyemez" dedi.

İran Haberleri

İran'da Terör Örgütüne Operasyon!
İran'dan yeni açıklama: Canımız pahasına kararlıyız
İran: 12 günlük savaşta 33 ülke İsrail'e destek verdi
Devrim Muhafızları: Tabatabai suikastına belirlenen zamanda ezici karşılık verilecek
Tel Aviv’deki gökdelenler hâlâ İran füzelerinin izlerini taşıyor