Suriye ile Rusya arasında kritik anlaşma!

Suriye Petrol ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Rus şirketi Soyuznexftegaz'la Akdeniz'de petrol ve doğalgaz araması için anlaşma imzaladı.

Akdeniz'de Suriye karasularının "0/2 nolu bloğunda" petrol arama ve üretiminin geliştirmesi için imzalanan anlaşmanın Tartus şehrinden Banyas ilçesi kıyılarına uzanan 2 bin 190 kilometrekare alanı kapsayacağı ifade edildi.
Suriye Petrol Şirketi binasında Suriye Tabii Kaynaklar ve Petrol Bakanı Süleyman Abbas, Rusya'nin Şam Büyükeliçisi Azamat Kulmuhametov'un hazır bulunduğu törende anlaşmayı Rus şirketi Soyuzneftegaz'dan Gisaa Guchtel ve Suriye Genel Petrol Şirketi yetkilisi Ali Abbas imzaladı.
Proje kapsamında sondaj yerlerinin tespiti ve diğer hazırlık çalışmaları için ilk etapta 15 milyon doların üzerinde bir maliyet çıkacağı, sondaj çalışmalarının yapılacağı ikinci etap için ise 75 milyon dolarlık bir maliyetin öngörüldüğü belirtildi.
Suriye Petrol Bakanı Abbas, daha önce Çin ve Rusya büyükelçileriyle, Suriye'nin Akdeniz kıyısı açıklarında petrol ve doğalgaz araması yapılması konusunda görüşmeler yapmıştı.

Suriye Haberleri

Terör Örgütü HTŞ'nin (Nusra) 3. Adamı ABD Ajanı Çıktı
Terör Örgütü DAEŞ Suriye'de Saldırı Düzenledi!
Suriye 11 Sonra Yıl Suud'a Büyükelçi Atadı
ABD, İsrail, IŞİD ve HTŞ'den (Nusra)'dan Ortak Saldırılar
Irak Hizbullah'ı ABD Üssünü Füzeyle Hedef Aldı