Irak'ta, direnişin merkezi durumundaki Anbar vilayetinde biraraya gelen Sünni İslam alimleri ve aşiret liderleri, terörizmle mücadele ve vilayete barış ve istikrar getirme sözü verdiler.
Irak'taki en büyük Sünni grup olan Irak İslam Partisi ve Sünni şeyhlerin kurduğu Anbar Uyanışı adlı grup mensuplarıyla profesörlerin de katıldığı toplantının sonunda yayımlanan bildiride, teröre son vermek için yapılacak mücadelede aynı tutumu takınma ve vilayette yaşamı normalleştirmek için birlikte çalışma konusunda mutabakata varıldığı bildirildi. Bildiride, savunma ve içişleri bakanlıkları ile çok uluslu güce, mahkumiyet almamış tüm tutukluların serbest bırakılması çağrısında da bulunuldu. Ortak bildiride ayrıca, siyasal sürece yardım için, ülkenin her yerinden gelecek aşiret liderlerinden oluşturulacak bir konsey kurulması istendi. Bağdat'ın batısında bulunan Anbar, ABD askerleri için Irak'ın en tehlikeli bölgesi konumunda.
Sunni Ulema İşgale ve Fitneci Hariciyeye Savaş Açtı
Irak'ta, direnişin merkezi durumundaki Anbar vilayetinde biraraya gelen Sünni İslam alimleri ve aşiret liderleri, terörizmle mücadele ve vilayete barış ve istikrar getirme sözü verdiler.
Irak Haberleri
Irak Geri Adım Attı! ABD'nin İstediği Olmadı!
Haşd Şabi, İsrail casusluk ağını çökertti
Haşdi Şabi Irak’ta harekete geçti: Teröre geçit yok
Irak-Suriye sınırında tekfirci saldırı: Irak ordusuna ateş açıldı
Tekfircilerin Yıktığı Cami Yeniden Açıldı