Süleyman Soylu: 1 Mayıs Kutlamaları, Bakırköy Pazar Yerinde Yapılacak

Taksim Meydanı'nın yasaklanması sebebiyle bir süredir alan tartışmalarıyla gündeme gelen İstanbul 1 Mayıs'ı için son karar alındı.

aksim Meydanı'nın yasaklanması sebebiyle bir süredir alan tartışmalarıyla gündeme gelen İstanbul 1 Mayıs'ı için son karar alındı. Çalışma Bakanı Süleyman Soylu İstanbul'daki 1 Mayıs kutlamalarına ilişkin "1 Mayıs kutlamalarında uzlaşıldı, kutlamalar Bakırköy pazar yerinde yapılacak" dedi. Disk Başkanı Kani Beko da 1 Mayıs kutlamalarının Bakırköy Meydanı'nda gerçekleştirileceğini duyurdu.

 DİSK Genel Merkezi'nde, 1 Mayıs kutlamalarına ilişkin basın toplantısı düzenlendi.

 DİSK'in genel merkezinde gerçekleştirilen toplantıda, İstanbul Valiliğince kutlamaların Taksim'de yapılması talebinin reddedildiği hatırlatıldı.

 Açıklamada, "İşçilerin, emekçilerin, tüm ezilenlerin taleplerini güçlü bir biçimde haykırdığımız 1 Mayıs kutlamalarını güvenli bir biçimde yapmayı öncelikli bir görev olarak benimseyen 4 emek ve meslek örgütü olarak, bu yıla mahsus olmak üzere kutlamaları İstanbul'da Bakırköy Halk Pazarı'nda gerçekleştirmeye karar verdik." denildi.

 Dün akşam saat 17.00'de yapılan toplantı sonunda 1 Mayıs'ın artan saldırılara karşı kitlesel kutlanması gerektiği belirtilmiş ve yapılan tartışmalarda 1 Mayıs mitingi için Bakırköy Cumartesi Pazarı'na başvuru yapılması fikri öne çıkmıştı.

 

Güncel Haberleri

İngiliz Öğrenciler Oturma Eylemi Başlattı
İzmir'de Nikah Memuru Dua Edilmesinden Rahatsız Oldu
Türkiye üzerinden İsrail'e petrol ihracatı devam ediyor
Mehmet Şimşek Enflasyonun Ne Zaman Düşeceği Açıkladı!
S&P, Türkiye'nin kredi notunu yükseltti