Şükran Günü: Teşekkürler Türkiye!

Abdurrahman Dilipak

24 Nisan’da İstanbul’da muhteşem bir buluşma gerçekleşecek..

21 Nisan’dan başlayarak 4 gün Türkiye’de ve birçok İslam ülkesinde İslam ülkelerinden gelen öğrenciler, İslam dünyasının tanınmış sivil toplum örgütleri tarafından “Teşekkürler Türkiye günleri” düzenleniyor..

21 Nisan’da Türkiye’deki üniversitelerde okuyan İslam ülkelerinden gelen öğrenciler, birçok üniversitede Teşekkürler Türkiye etkinliği düzenlenecek.22 Nisan’da cuma, vahdet ve kardeşlik cumasında İslam dünyasından gelecek olan 200’e yakın kanaat önderi Müslüman kanaat önderleri ile bir araya gelecek ve camilerimizde kardeşlik ve vahdet duaları yapılacak.. Aynı gece “Teşekkürler Türkiye” etkinlikleri düzenlenecek.. 

Birçok İslam ülkesinde ve ABD de, AB ülkesinde Türkiye elçiliklerinin önünde Teşekkürler Türkiye etkinlikleri yapılacak.. 23 Nisan’da ise Türkiye’deki Müslüman ülkelerden gelen öğrenciler ve çocuklar “Teşekkürler Türkiye” diyecekler ve Türkiye’deki kardeşleri ile kucaklaşacak..

Bu etkinliği kim, niçin yapıyor.. Kimler gelecek, Ankara’nın konuya bakışı ne? Bu fikir nerden, nasıl çıktı. Türkiye’ye duyulan sevgi ve desteğin asıl sebebi ne? İslam dünyasından Türkiye nasıl görünüyor?.. Bu Pazar Akit Tv’de konunun tarafları ile 20.30’da bu konuyu konuşacağız inşallah..

Bana kalırsa tüm Türkiye’de, tüm camilerde dualar etmeliyiz o gün. Öğrenci konseyleri tüm üniversitelerde birtakım etkinlikler yapmalı, basın açıklamaları, sergiler, konferanslar. Tüm STK’lar, vakıf, oda, dernek, birlik, sendikalar..

İslam ülkeleri parlamento dostluk grubu üyesi parlamenterleri de bekliyoruz o gün İstanbul’a, diğer etkinlikler için yurdun dört bir yanına

Mesela bütün kamplarda o gün özel etkinlikler düzenlenmeli..

Sadece Türkiye’deki kardeşlerimiz değil, İslam ülkelerinde ve yoğun olarak bulundukları her yerde bu günleri bir kucaklaşmaya dönüştürebilirler..

Bütün yerel radyo ve Tv’ler, ulusal basın, internet siteleri de o birkaç gün özel yayınlar yapmalılar..

Vakit çok dar ve yapılması gereken çok iş var.

Bu etkinlik esas olarak kardeşlerimizin düzenledikleri bir etkinlik. Bize düşen onların işini kolaylaştırmak.. Yerel yönetimler, il ve ilçe kültür müdürlükleri de bu konuda bir şeyler yapabilirler.. Muhtarlıklar, okullar, herkes..

O gün biz de kampları ziyaret edip biz kardeşiz diyebiliriz.. Bugünler hem vahdet, kardeşlik günleri hem de şükran günleri olarak birlikte kutlanmalı..

Dergilerimiz keşke bu konuyu kapak konusu yapsalar..

Türkiye, son bir asırdır hiçbir zaman İslam dünyasında, hatta mazlum milletlerin gözünde, yeryüzündeki erdemli insanların yanında bu kadar itibarlı olmamıştı. “One minute”, Mavi Marmara, Rabia, Dünya 5’ten büyüktür çıkışı.. “Hayır” diyen bir Türkiye mazlum milletlere örnek ve önder oldu. Gazze, Bosna, Filistin, Kudüs, Suriye, Somali’deki duruşumuz bizim yüz akımız oldu. İHH, TİKA ve daha birçok kurum..

Bazı ülkeler ve rejimler için Türkiye, evet bir tehdit, ama mazlum halklar için örnek ve önder bir ülke. Kendi inancı, tarihi ile kucaklaşan bir Türkiye bugün adalet, barış ve özgürlük arayanların gözdesi oldu.. “Oltaya takılan balık” değiliz artık. “Hasta adam” da değiliz, “ucuz asker deposu”, “sıçrama tahtası” da değiliz. “Bizim iyi çocuklar”ın oyuncağı olan, darbeci generallerin elinde perişan olan, 300 milyon dolar borç almak için 3 ay kapıda bekletilen bir ülke de değil Türkiye.

Türkiye’deki Suriyeliler, Türkiye’deki Arap ülkelerinden, İslam ülkelerinden, Suriye’den gelen kardeşlerimiz Türkiye’deki kardeşlerine teşekkürlerini sunmak, kucaklaşmak, birlik, beraberlik, vahdet mesajları vermek için meydanları dolduracaklar.. İslamifobia’ya, teröre karşı Türkiye’nin yanında yer aldıklarını dünya aleme gösterecekler.

Birçok kişi şunun farkında değil, İstanbul’un aktif nüfusu, Avusturalya kıtasındaki insanların nüfusundan daha fazla.. İstanbul bir dünya şehri, Mekke-i mükerreme’den Kudüs-ü şerif’e bir çizgi çizip sürdürürseniz, sıfır noktasına ulaştığınızda kesişme noktası İstanbul’dur. İstanbul’a, hava, kara, deniz ve demiryolu ile her gün 5 milyon insan giriş çıkış yapıyor..

Aslında bizim artık bu insanların geçiş ve buluşma noktası olan bu şehirde, onların kendilerini ifade etmelerini sağlayacak yeni vesileler bulmamız gerek.. Belki de “Teşekkürler Türkiye” buluşması bu anlamda küçük bir başlangıç olarak tarihe geçecektir.

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu’nun 186 ülkeden gelen 52 uluslararası öğrenci dernek temsilcilerinin de katılımı ile ortak etkinliklerin düzenlenmesi yönünde girişimler sürdürülürken, bu buluşma için özellikle İmam-Hatip öğrencilerini de bekliyoruz.

Selâm ve dua ile.

yeniakit