Bu girişimden şu ana kadar netleşen bir şey çıkmadığını belirten sözcü, bunun nedeninin Özerk Yönetim Başkanı Abbas’ın Hamas’la diyaloğu reddetmesi olduğunu söyledi. Abbas’ın hala ABD’ye bel bağlamayı sürdürdüğünü belirten sözcü, ABD’nin Abbas üzerindeki baskıları nedeniyle iki taraf arasında bir araya gelmenin mümkün olmadığını kaydetti.
Öte yandan Hamas sözcüsü, Filistin Özerk Yönetimi Genel Sekreteri Tayyip Abdürrahim’in kendileriyle işgal yönetimi arasında bir görüşme ayarlamaya çalıştığı iddialarını reddetti.
Sözcü, “Abdürrahim bu konuda en son konuşması gereken kişidir, çünkü kendisi şimdiye kadar işgalcilerle yapılmış bir çok görüşmede fiilen yer almış bir isimdir. İşgalcilerin Filistin halkına yönelik saldırıları sürerken kendi yaptıkları işin çirkinliğini bu tür iddialarla kamufle etmeye çalışmaktadır” dedi.
FİEM