Sri Lanka'da çatışmalar: 34 ölü

Sri Lanka'da çatışma ve baskınlarda 31 ayrılıkçı Tamil militanı ile 3 askerin öldürüldüğü bildirildi.

Ordunun açıklamasında, Vavuniya, Mannar ve Welioba dün bütün gün süren çatışmalarda, Vavuniya'da 8, diğer bölgelerde 23 militanın öldürüldüğü, askerlerin kayıplarının ise 3 olduğu belirtildi.

Sri Lanka'da çatışan tarafların kayıplar hakkında abartılı rakamlar verdikleri belirtiliyor. Bağımsız kaynaklar, gazetecilerin çatışma bölgelerine sokulmaması nedeniyle kayıpları tam olarak belirlemenin mümkün olamayacağına dikkati çekiyor.

Tamillerin 1983 yılında bağımsız bir devlet kurmak için başlattığı silahlı harekette şimdiye kadar 70 binden fazla kişinin öldüğü sanılıyor.

Asya Haberleri

ABD'ye ait F-35, İran hava savunması tarafından vuruldu
Hürmüz krizi petrol piyasasını sarsıyor
“Sadık Vaat 4”ün 53. dalgası: Al Dhafra Hava Üssü hedef alındı
Hürmüz çıkmazı… İran boğazı Washington için nasıl tuzağa çevirdi?
İşgalci ABD'nin İran'a karşı yürüttüğü savaş, Washington'ın kaynaklarını tüketiyor ve Çin'in Asya'daki etkisini güçlendiriyor.