Tahran yönetimi, ABD'nin hafta sonundan bu yana Somali'nin güneyine yönelik gerçekleştirdiği hava saldırılarını kınayarak, bunun uluslararası yasaların ihlali olduğunu belirtti.
İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Muhammed Ali Hüseyni yaptığı açıklamada, ABD hava saldırısının, Somali'nin güneyindeki köyleri ve mültecileri hedef aldığını ifade etti. Hüseyni, "Bu uluslararası yasaların ihlalidir. Bu saldırıyı kınıyoruz" dedi.
Dışişleri Bakanlığı sözcüsü ayrıca, dış güçlerin, "dünyada gerilimin artmasına yol açan Amerikan askeri operasyonlarının" sonucunu düşünerek, Somali'deki olaylara müdahil olmamasını istedi. Sözcü, "Somali'de tüm taraflar, krizin çözümüne yönelik barış görüşmeleri ve kapsamlı katılımlar için cesaretlendirilmelidir" dedi.
Bu arada Pazar gününden bu yana Somali'deki El Kaide militanlarının gizlendiğini iddia ettiği bölgeleri vuran ABD, bugün de bombardımana devam etti.
Görgü şahitlerine göre, sadece dünkü saldırılarda 19 sivil vatandaş hayatını kaybetti.
Somali Saldırısını İran'da Kınadı
Tahran yönetimi, ABD'nin Somali'nin güneyine yönelik gerçekleştirdiği hava saldırılarını kınayarak, bunun uluslararası yasaların ihlali olduğunu belirtti.
İran Haberleri
İran: İnsanlığın refahını zedeleyen silahları üretmiyoruz
Hamaney: Büyük ölçekli bir propaganda savaşıyla karşı karşıyayız.
Avrupalı diplomatlar: İsrail 2026'da İran'a saldırabilir
İran'da Terör Örgütüne Operasyon!
İran'dan yeni açıklama: Canımız pahasına kararlıyız