Siyonistlerden Mescid-i Aksa'ya Bir Baskın Daha

160 Yahudi Yerleşimci Bu Sabah Mescid-i Aksa'ya Baskın Düzenledi

30'u üniversite öğrencisi 160'tan fazla Yahudi yerleşimci bugün (5 Haziran Perşembe) işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında El-Mağaribe Kapısı'ndan girerek Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi ve avlusunun çeşitli bölgelerinde dolaştı.

El-Aksa Vakıf ve Kültür Mirası Müessesesi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işgal güçlerinin Mescid-i Aksa'nın kapılarında güvenlik önlemlerini artırdığını, erkek ve kız ilim öğrencilerinin hepsinin girişte kimliklerine el koyduğunu söyledi.

Görgü tanıkları, işgal güçlerinin bu sabah erken saatlerden itibaren Mescid-i Aksa'da yoğun güvenlik önlemleri aldığını belirtirken, işgal polisi özel kuvvetleri görevlilerinin caminin avlusunda birçok bölgeye dağıldığını, işgal güçlerinin Mescid-i Aksa'nın çeşitli bölgelerinde arama yaptığını ifade etti.

Baskın düzenleyen Yahudi yerleşimcilerin Er-Rahme Kapısı ve El-Mervani Musallası bölgelerinde ayin yapma girişiminde bulunduğu, Mescid-i Aksa bekçilerinin ve ilim öğrencilerinin Yahudi yerleşimcilere engel olduğu, taraflar arasında sözlü tartışmaların yaşandığı, ilim öğrencilerinin ve cemaatin yüksek sesle tekbir getirerek baskını protesto ettiği bildirildi.

 

fiem

Filistin Haberleri

Kassam İşgalcileri Kendi Silahıyla Vurdu!
Kudüs Tugayları İşgalcileri Böyle Hedef Aldı (VİDEO)
Filistin Direnişini Liderlerinden Müzakare Açıklaması
Filistin protestoları Kanada üniversitelerine de sıçradı
1063 tırdan yalnızca 49'u Gazze'ye ulaştı!