Siyonistlerden Heniyye'ye Tehdit

Aşırılık yanlısı açıklamalarıyla bilinen İsrail Evimiz Partisi milletvekilleri yine Hamas liderlerini tehdit etti.

2006 yılındaki açıklamasında, "Filistin Başbakanı İsmail Heniye Sderotd'a yönelik füze saldırılarının sorumlusudur. O da aynı şekilde bunun bedelini ödemeli ve ortadan kaldırılmalıdır" diyen İsrail Evimiz Partisi milletvekillerinden Yitzhak Aharonovitch bugün de benzeri bir açıklama ile yine gündeme düştü.

2006 yılında esir alınan onbaşı Gilad Shalit'in kurtarılması için Gazze'ye yönelik askeri saldırıların başlatılmasını isteyen Aharonovitch, başta İsmail Heniyye olmak üzere Hamas liderlerinin esir alınması çağrısında bulundu.

Bununla da yetinmeyen Aharonovitch, yine esir asker Shalit'in serbest bırakılması için İsrail hapishanelerindeki Filistinli esirlere daha fazla baskı yapılması, hapishanedeki olmayan yaşam koşullarının daha da şiddetlendirilmesini istedi.

Aharonovitch, Esir askeri kurtaracak olan yeni hükümetin bedel ödeyeceğini de sözlerine ekledi.

İsrail, bu tür tehditler ile Hamas ve liderlerinin taviz vermesini hedefliyor. Fakat şuana kadarki tehditlerinden sonuç alabilmiş değiller.

isra haber

Filistin Haberleri