Filistin Toprak Günü'nün 33. yıldönümünü kutlama etkinlikleri çerçevesinde ırkçı ayırım duvara paralel olan tarım arazilerine zeytin fidanları dikmek isteyen Kalkiliya şehrinin Ciyus köyü sakinlerine müdahale eden işgal güçlerinin köyün giriş ve çıkışlarını kapattıktan sonra köylülerin üzerine göz yaşartıcı bomba yağdırdıkları bildirildi.
Görgü şahitleri işgal güçlerinin köyü kuşatmaya devam ettikleri ifade ettiler.
Diğer taraftan Siyonist işgal güçleri bugün Kudüs'te Sahr Muhammed Hüseyin (24) adlı Filistinliyi sabah işine giderken tutukladı.
Batı Yaka'nın Kalkiliya şehrinin doğusuna düşen Ceyt köyüne birkaç askeri araçla baskın yapan işgal güçleri Mahmud Yamin (42) ve Abdullah Ahmed'i (42) evlerinde arama yaptıktan aradıktan sonra tutuklayıp bilinmeye bir yere götürdü.
İşgal güçleri yine Batı Yaka'nın El-Halil şehrinin kuzeyine düşen Beyt Emir köyünden de bir Filistin vatandaşını kaçırdılar.
FİEM