Siyonistler Camii Kapattı !

Müslüman cemaatin camiye gitmesini zorlaştıran İsrail yönetimi İbrahim el-Halil Camii'ni, altı gün kapatmayı kararlaştırdı.

İsrail yönetimi Batı Yaka'nın El-Halil kentindeki İbrahim El-Halil Camii'nin bugünden itibaren altı farklı gün Müslümanlara kapatılacağını açıkladı.

Filistin Wafa Haber Ajansı'nın yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, İsrail yönetimi İbrahim El-Halil Camii'ni bu ayın 3'ü, 4'ü, 6'sı, 12'si, 18'i ve 19'unda Müslümanlara kapatarak caminin tamamını Yahudi yerleşimcilere açma kararı aldı.

İsrail yönetiminin İbrahim El-Halil Camii'nde özellikle akşam ezanının okunmasına ve namazının kılınmasına izin vermediği ve Müslüman cemaatin camiye ulaşmasını zorlaştırmak amacıyla yollarda kontrol noktaları oluşturduğu belirtildi.

Şubat 1994'te bir Yahudinin İbrahim El-Halil Camii'nde gerçekleştirdiği katliamın ardından, İsrail yönetimi camiyi Müslümanlar ve Yahudiler arasında ikiye bölmüştü.

İbrahim El-Halil Camii'nin yarısını Müslümanlara tamamen kapatan İsrail yönetimi diğer yarısını da Yahudi bayram günleri gibi bahanelerle sık sık Müslüman cemaate kapatıyor.

 

Filistin Haberleri

İşgal Rejimi ile Hamas Arasındaki Anlaşmanın Detayları Belli Oldu!
Siyonist İsrail Yine Katliam Yaptı
ABD ve Siyonist İsrail Medyasının Gözünden Yahya Sinvar
BM uyardı: Saldırı geliyor!
Hamas ve el-Fetih Pekin’de