Siyonist İsrail'den Filistinli Tutuklulara Karşı İnsalık Dışı Karar

İsrail, Filistinli tutuklulara dişhekimliği hizmetleri için sağladığı fonu iptal etti

İsrail, aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in emriyle İsrail hapishanelerindeki Filistinlilere dişhekimliği hizmetleri için sağlanan fonu Perşembe günü iptal etti .

İsrail kamu yayın kuruluşu KAN'ın bildirdiğine göre, Hapishaneler Komiseri Katy Perry, tutukluların şimdiye kadar devlet tarafından ödenen diş tedavilerini kendi paralarından ödemelerini gerektiren bir yönerge imzaladı .

2021'de İsrail Yüksek Mahkemesi, mahkumların hapishanedeyken tedavi için ve masrafları devlet tarafından karşılanmak üzere özel diş hekimleri talep etmelerine izin vermeye karar verdi.

Karar, İsrailli liderleri "iradelerini yıkmak ve morallerini düşürmek için" Filistinli tutukluların acılarını ikiye katlamaya çalışmakla suçlayan Filistinli grup Hamas tarafından eleştirildi.

Filistin rakamları, İsrail hapishanelerinde 160'ı küçük ve 31'i kadın olmak üzere yaklaşık 4.900 Filistinli tutuklu olduğunu gösteriyor.

Kaynak:TEVHİDHABER

Filistin Haberleri

Gazze’deki Aşiretler: Yasir Ebu Şebab’ın sonu, halkına sırt çeviren herkes için beklenen bir akıbetti.
HAMAS: Yaser Ebu Şebab'ın akıbeti, işgalcilerle iş birliği yapan herkes için bir uyarıdır
Hizbullah: Siyonist rejim bütün İslam ülkeleri için tehdit
Siyonist rejim Refah Kapısı’nı şantaj aracına çevirdi
Filistinli direnişçiler bu akşam bir İsrailli tutuklunun cesedini teslim etti