'Siyasi Tutuklular Serbest Bırakılsın'

Hamas, Batı Şeria'daki siyasi tutukluların serbest bırakılması için el Halil, Ramallah ve Kalkilya'da yürüyüş düzenledi.

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas, el Halil, Ramallah, Kalkilya başta olmak üzere Batı Şeria'nın bir çok şehrinde Filistin uzlaşı anlaşmasının uygulamaya geçirilerek siyasi tutukluların serbest bırakılması için yürüyüş düzenledi.

el Halil'de Manara meydanında Cuma namazı sonrasında başlayan mitinge başta Filistin Meclis Başkanı Aziz Duveyk olmak üzere Hamaslı milletvekilleri de katıldı.

Miting sırasında Hamaslı siyasi tutukluların hala serbest bırakılmaması protesto edilirken ulusal uzlaşı anlaşmasının uygulamaya geçirilmesini istendi. Mitingte, Hamas ve Filistin bayraklarının yanı sıra emniyet güçlerinin hapishanelerinde maruz kaldıkları işkence neticesinde yaşamını yitiren Hamaslıların fotoğrafları taşındı.

Tutuklu ve şehid ailelerinin de katıldığı miting, ulusal uzlaşı anlaşmasının hayata geçirilmesini isteyen Aziz Duveyk'in yaptığı konuşmayla sona erdi.

Ramallah'ta ise el Bira camiinde Cuma namazını kılan yüzlerce Hamaslı, Filistin ve Hamas bayraklarıyla yürüyüş düzenledi. Hamaslı milletvekillerinin de katıldığı Ramallah mitinginde 180 siyasi tutuklunun serbest bırakılması ve kapatılan 300'ü aşkın yardım derneğinin yeniden açılması çağrısı yapıldı.

Kalkilya şehrindeki Ali bin Ebi Talib camiinde Cuma namazını kılan Hamaslılar, Filistin ve Hamas bayraklarıyla düzenledikleri yürüyüş sırasında ulusal uzlaşıya desteklerini yinelerken dönüş hakkından asla taviz verilmeyeceğini ilan ettiler.

israhaber

Filistin Haberleri