Sİsi'den Komik Açıklama

Askeri darbe ile yönetime gelen Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es Sisi, ülkedeki siyasi parti temsilcileriyle gerçekleştirdiği toplantıda, ilginç iddialar dile getirdi. Sisi'nin en ilginç iddiası ise, milyonlarca IŞİD'linin dünyaya yayılmasını engellediğ

Askeri darbe ile yönetime gelen Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es Sisi, ülkedeki siyasi parti temsilcileriyle gerçekleştirdiği toplantıda, ilginç iddialar dile getirdi. Sisi'nin en ilginç iddiası ise, milyonlarca IŞİD'linin dünyaya yayılmasını engellediğini söylemesiydi. 

Mısır'dan yayın yapan El Mesryoon sitesi, Sisi'nin ülkede bulunan 15 siyasi partinin temsilcileriyle bir araya geldiğini yazdı. Bu siyasi partilerden Mısır Gençlik Partisi Başkanı Ahmed Abdul Hadi, basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda konuşulanlarla ilgili bazı açıklamalarda bulundu. 

Abdul Hadi, Sisi'nin toplantıda 'samimi' açıklamalarda bulunduğunu söyledi. Abdul Hadi'nin aktardığına göre, Sisi Mısır'ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye yaptığı darbeden önce, Mısır'ın Mursi tarafından 'kurban edilmeye' çalışıldığını iddia etti. Ancak bunun önüne geçtiklerini savundu. 

Abdul Hadi, Sisi'nin "Eğer Mısır devleti çökerse milyonlarca IŞİD üyesi dünyaya yayılır" ifadelerini kullandığını iddia etti. Sisi'nin ayrıca Avrupa ve Amerika'yı bu 'tehdide' karşı uyardığını söylediğini de belirtti. 

Mısır cumhurbaşkanlığı sözcülüğünden yapılan açıklamada da, Sisi'nin siyasi parti temsilcileriyle Mısır'ın geleceği ve karşı karşıya olduğu sorunlar hakkında konuştuğu belirtildi. Sisi'nin, Mısır ordusunun ülkeye yeniden istikrar kazandıracağını söylediği aktarılırken, Sina ve batı Mısır'ın kalkınması konusuna da eğildiği söylendi.

dünya bülteni
 

Afrika Haberleri

Gazze'den Mısır'a Gitmenin Bedeli Beş Bin Dolar
Fas ile Siyonist Şirket Arasında Yeni Anlaşama İmzalandı!
Mısır'da İhvan'ın 8 liderine idam Cezası Verildi!
Filistinlileri Sina'ya Sürmeye Hazırlanıyorlar! Siyonist Yetkililerin Kahire Ziyaretinin Ayrıntıları Belli Oldu!
Güney Afrika'dan Acı Açıklama: Soykırım suçu da işlese Cezasız Kalıyor