Sinyora'dan Onurlu Boykot

Sinyora, Almanya'nın Mühih kentinde düzenlenen güvenlik konferansına, İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni'nin katılması nedeniyle gitmeyeceğini söyledi.


Lübnan Başbakanı Fuad Sinyora, Almanya'nın Mühih kentinde düzenlenen güvenlik konferansına, İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni'nin katılması nedeniyle gitmeyeceğini söyledi.

Resmi bir kaynak, Sinyora'nın Almanya Başbakanı Angela Merkel'in davetini reddettiği için özür dilediğini, konferansa katılmama gerekçesinin İsrail Dışişleri Bakanının konferansta bulunması olduğunu belirtti.

Lübnan geçmişte de İsrail'in katıldığı uluslararası konferansları boykot etmiş ve İsrail'i tanıyabilecek son Arap ülkesi olacağını bildirmişti.

''Güvenlik konusundaki Davos'' olarak adlandırılan, güvenlik politikası konulu Münih Konferansının 43.'sü 9-11 Şubatta yapılacak.

Güvenlik ve dışişleri konularında karar veren kişilerin katıldığı konferansta Orta Doğu'daki durum ve İran'ın nükleer programıyla ilgili sorunlar da ele alınacak.


Lübnan Haberleri

Şeyh Naim Kasım: Amerika-İsrail'in Lübnan üzerinde söz hakkı yoktur
Husi, Bağımsızlık Günü'nde Yürüyüş Çağrısı Yaptı
Lübnan halkı Siyonistlerle normalleşmeye karşı sokaklara döküldü
ABD'nin skandal önerisi ifşa oldu: Şehit Nasrallah'ın cenaze töreni bombalamak istediler
Hizbullah: İç bölünmeler İsrail’in suistimal ettiği bir zafiyet yaratıyor