Şeyh Raid Salah: "Hapse Özgür Olarak Gireceğiz ve Özgür Olarak Çıkacağız"

1948'de işgal edilen Filistin topraklarında faaliyet gösteren İslami Hareket'in lideri Şeyh Raid Salah, "Hapis kararı bizi korkutamaz. Hepimiz Kudüs'ün ve Mescid-i Aksa'nın etrafında kenetleneceğiz" dedi.

1948'de işgal edilen Filistin topraklarında faaliyet gösteren İslami Hareket'in lideri Şeyh Raid Salah, "Hapis kararı bizi korkutamaz. Hepimiz Kudüs'ün ve Mescid-i Aksa'nın etrafında kenetleneceğiz" dedi.

Kudüs'ün ve Mescid-i Aksa'nın Müslümanların, Arapların ve Filistinlilerin davası olduğunu ifade eden Şeyh Raid Salah, bu davanın zafere ulaşacağını ve işgalin cehennemi boylayacağını söyledi.

İşgal mahkemesinin bugün (26 Mart Perşembe) hakkında verdiği hapis kararını değerlendiren Şeyh Raid Salah, işgalcilerin kendisini suçlarken şiddetten ve ırkçılıktan bahsetmesini kınayarak, işgal rejiminin şiddete ve ırkçılığa davet ettiğine dikkat çekti.

Kudüs ve Mescid-i Aksa konusundaki tavrının değişmeyeceğini bildiren Şeyh Raid Salah, "Biz hak üzereyiz ve inşaallah öyle de kalacağız. Özgür olarak hapse gireceğiz, özgür olarak yaşayacağız ve özgür olarak hapisten çıkacağız. İşgal ise yok olacak" dedi.

Kudüs'teki işgal rejimi Sulh Mahkemesi, "Vadi El-Cevz Hutbesi" adıyla bilinen davada Şeyh Raid Salah'ı 11 ay fiili hapis cezasına çarptırdı.

Filistin Haberleri

Kassam Tugayları’ndan Hizbullah’a destek mesajı: “Görevi tamamlayacağınıza eminiz”
Hamas’tan İran’ın yeni liderine tebrik mektubu: “Direniş ittifakı sürecek”
Hamas'tan İran'ın 'meşru müdafaa hakkı'na destek
Ebu Ubeyde’den İran Devrim Muhafızlarına ve İran halkına övgü ve teşekkür
Simorgh’tan Fattah’a vuruş envanteri: İran’ın korku salan roketleri ve menzil güçleri…