1948'de işgal edilen Filistin topraklarında çalışmalarda bulunan İslami Hareketin lideri Şeyh Raid Salah, ümmetten Mescid-i Aksa'ya sahip çıkılmasını istedi.
"Mescid-i Aksa tehlikede. Bu durum hayati öneme sahip" ifadelerini kullanan Salah, açıklamalarını avukatı aracılığıyla yaptı.
İşgal rejimine ait Ramon Cezaevinden avukatı aracılığıyla yaptığı açıklamada Müslümanlardan Mescid-i Aksa'ya sahip çıkmalarını isteyen Şeyh Raid Salah, UNESCO'nun verdiği Mescid-i Aksa kararına da değindi.
UNESCO'nun Mescid-i Aksa hakındaki kararından önce de Aksa'nın sadece Müslümanlara ait olduğunu belirten Raid Salah, UNESCO'nun kararının bilinen bir gerçeği teyit ettiğini de aktardı.
Şeyh Raid Salah öte yandan İsrail'in UNESCO'nun kararına karşı çıkarak İslam dünyasına ve Filistin halkına savaş açtığını ifade etti.
Şeyh Raid Salah: Aksa'ya Sahip Çıkın
Filistin İslami Hareketi lideri Şeyh Raid Salah ümmetten Mescid-i Aksa'ya sahip çıkılmasını istedi.
Filistin Haberleri
Hamas: Siyonist rejimle normalleşme Filistin'e ihanet olur
Gazze’de Sivil Savunma Subayı Şehid Oldu!
Gazze’deki Aşiretler: Yasir Ebu Şebab’ın sonu, halkına sırt çeviren herkes için beklenen bir akıbetti.
HAMAS: Yaser Ebu Şebab'ın akıbeti, işgalcilerle iş birliği yapan herkes için bir uyarıdır
Hizbullah: Siyonist rejim bütün İslam ülkeleri için tehdit