Serjen-Yurt"ta operasyon ve diğer haberler
Komutan Yasir beraberindeki mücahidlerle Serjen-yurt
Komutan Yasir beraberindeki mücahidlerle Serjen-yurt Avturi arasındaki yolda teftiş hazırlığındaki işgalci askerleri pusuya düşürdü. Serjen-yurt ormanlarını teftiş için bölgeye gelen Rus kafilesi beklenmedik sürprizle karşılaştı.
Bölgeyi çok iyi bilen mücahidler burada daha önceden de defalarca işgalcileri pusuya düşürmüştü. Allah ın yardımı ile Komutan Yasir ve beraberindeki mücahidler burada yine işgalcileri pusuya düşürmeyi başardı,- Alkavkaz açıkladı.
Çıkan Çatışmada bir BTR zırhlı aracı imha edilirken özel birliklere ait olduğu belirtilen 5 işgalci ölürken yaralananların olduğu belirtildi.
Savaşın başından beri bilindiği üzere serjenyurt bölgesinde Şehid komutanlar Hattab ve Ebu Hafs ın işgalcilere ağır kayıplar verdirdikleri bu yüzden de işgalcilerin Serjenyurt bölgesini kontrol altında tutabilmek için bölgede çok sık teftişler yapılmaktadır.
Umarov Dokko tarafından içişleri bakanlığı görevine geçtiğimiz Mart ayında atanan Komutan Hüseyin bağımsız Çeçenistan ve özgür Kafkasya için çok çalıştıklarını Allah ın yardımı ile zorlu günlerin artık inşallah geride kaldığını söyledi.
Güzel günlerin gelmesi ve Allah ın vaat ettiği zaferin gelmesi için yorulmadan çok çalıştıklarını ve inşallah bahar aylarıyla artan direnişin önümüzdeki günlerde işgalci askerlere yapılacak olan operasyonlarla sesini daha çok duyuracağını belirtti.
Şali bölgesinde yapılan en son operasyonda genç mücahidler yola yerleştirdikleri mayını askeri kafile geçerken patlattılar. Patlama sonrası Kamaz tipi bir askeri kamyon imha edilirken 3 askerin öldüğü açıklandı.
Cephede operasyonlar artarken cephe gerisinde de işgalci Rusya ya her gün yeni bir darbe vuruluyor.
Rus güçlerin Çeçen mücahidlere karşı gösterdikleri zulüm ve işkencelerden uluslar arası mahkemelerce suçlu bulunması da Rusya nın Kafkaslarda gösterdiği siyasi ve askeri politikanın iflas ettiğinin hukuki ispatıdır.
Bizler de Allah u teala dan kardeşlerimize zaferi yaklaştırmasını ve onlara işgalci ve işbirlikçi güçlere karşı kuvvet vermesini dileriz.
KC