Saldırı sonrası Fransız Basını: 'Paris Savaşta'

Paris'te dün gece meydana gelen saldırılar sonrası bugünkü Fransız gazetelerinde ön plana çıkan başlık, 'Paris savaşta' şeklindeydi

Paris'teki terör saldırıları sonrasında Fransa'daki yerel ve bölgesel gazeteler olayı, "Paris’in merkezinde savaş" ve "Paris savaşta" şeklinde ön plana çıkardı.

Fransa’daki yerel ve bölgesel gazeteler, bugünkü manşetlerini terörist saldırıya ayırırken, "Paris savaşta" başlığını ön plana çıkardılar.

Sol eğilimli Liberation "Paris’te katliam" başlığı ile çıkarken, sağ eğilimli Le Figaro, "Paris’in ortasında savaş" başlığını tercih etti.

Le Parisen gazetesi ise başkenti kana bulayan terörist saldırı ile "Paris’te korku dolu gece" yaşandığını yazdı.

Bu arada ana muhalefetteki Cumhuriyetçiler Partisi Lideri Nicolas Sarkozy yaptığı açıklama ile hükümetin, olağanüstü hal ve sınırların kapatılması uygulamasına tam destek verdiğini bildirdi.

 

Avrupa Haberleri

İran ABD gemisini vurdu
Siyonist ingiltere, Dünya Kudüs Günü yürüyüşünü yasakladı
İran ABD uçağını düşürdü, pilotun kellesini getirene ödül verilecek
Irak İslami Direnişi, Avrupa ülkelerini İran'la savaşa girmemeleri konusunda uyardı.
İngiliz kraliyetinde skandal: Epstein'in ortağı Prens Andrew gözaltına alındı