Saadetin Kongresinde Neler Söylendi ?

Mustafa Kamalak, yeniden Saadet Partisi’nin genel başkanlığına seçildi.

'Kimse bizi günahlarına ortak edemez

Kongrede Kamalak 656 oy alırken, rakibi Fatih Erbakan 212 oyda kaldı. Kamalak, kurultay konuşmasında, siyasetin ahlâken çöktüğünü söyledi. “Biz yola çıktıklarımızı, yolda bulduklarımıza satmadık.” diyerek iktidar partisine mesaj gönderen Kamalak, “Kimse bizi kendi günahlarına ortak edemez.” dedi. AK Parti’nin Fazilet Partisi’n-den, HAS Parti’nin de Saadet Partisi’nden kopmasıyla parçalanan Milli Görüş Hareketi, dünkü kongrede bir başka bölünmenin eşiğine geldi. Parti yönetimindeki bazı ihtilaflar nedeniyle kurultay öngörüldüğü gibi tek adayla değil, mevcut Genel Başkan’ın karşısına hareketin kurucusu Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan’ın çıkmasıyla gerçekleşti.

Kongreye AK Parti adına katılan Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz ıslıklarla protesto edilirken, CHP, MHP ve diğer partilerin temsilcileri alkışlandı.

SP lideri Mustafa Kamalak, konuşmasında hem iktidar partisine hem de TBMM’deki muhalefet partilerine suçlamalarda bulundu. Türkiye’nin son dönemde çok fazla gerildiğini, çok fazla kutuplaştığını, dün Çanakkale’de vücudunu birbirine siper eden ecdadın torunlarının bugün birbirine taş atar, kurşun sıkar hale geldiğine dikkat çekti.

Türkiye’de ‘haset ve kaset siyaseti’ yapıldığını belirten Kamalak, “Siyaseten tıkanmıştır. Ahlaken tıkanmıştır. Türkiye son dönemde çok fazla gerildi, çok fazla kutuplaştı. Bu gerilim daha fazla sürdürülemez, sürdürülmemelidir. Bir an evvel Türkiye normalleşmelidir. Haset ve kaset siyasetinden vazgeçmelidir. Türkiye’nin kutuplaşmaya değil kucaklaşmaya ihtiyacı vardır. Hepimiz aynı bahçenin gülleri, aynı milletin evlatlarıyız. Son 12 yılda yapılan bütün seçimler hep suni gerginliklerle, kısır kavgalarla, içi boş polemiklerle yürütülmüştür. İktidar ve anamuhalefet arasında hep aynı horoz dövüşü sahneye konulmuştur.” diye konuştu. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de ‘basiret, feraset ve dirayet sahibi, kendi ikbalini değil memleketin istikbalini düşünecek, başka düşünce ve inançlara da saygılı olacak, şeffaf ve güvenilir’ olan adayı destekleyeceklerini söyledi.

 

YOLA ÇIKTIKLARIMIZI, YOLDA BULDUKLARIMIZA SATMADIK

AK Parti hükümetine sert eleştiriler yönelten Mustafa Kamalak, daha önce kendilerine ‘Ergenekoncu, Esatçı’ gibi yakıştırmalar yapan AK Partililerin, şimdi de ‘paralelci’ dediklerini belirterek şöyle konuştu: “Siyasi hesaplar yaparak, kimseye tuzak kurmadık. Birlikte yola çıktıklarımızı yolda bulduklarımıza satmadık. Gizli kapaklı işler çevirmedik. 17 Aralık operasyonları başladı. İktidar bütün kanalları bize kapattı. Mesela Kanal 7’ye çıkmak istedik. Hatta araya aracılar koyduk. ‘Bir saniye olsun bizi çıkarın, düşüncelerimizi anlatalım’ dedik. Çıkamadık, çıkarmadılar. Ama Bugün TV’ye çıktık diye döndüler bize; vay efendim siz paralelci misiniz dediler. Biz ne devlet içindeki paralel yapılanmayı tasvip eder ne de yolsuzlukların üzerinin örtülmesine rıza gösteririz. Kimse bizi kendi günahlarına ortak edemez. Bizim derdimiz makam derdi değil, hizmet aşkıdır, millet aşkıdır. Herkes bilsin ki hak bildiğimiz doğruları en gür sesle haykırmaya devam edeceğiz.”     Konuşmaların ardından oy kullanma işlemine geçildi. Yapılan oylamada SP Genel Başkanlığı’na Mustafa Kamalak 656 oyla yeniden seçildi. Fatih Erbakan 212 oyda kaldı. Kongrede Yüksek İstişare Kurulu’nda (YİK) değişikliğe gidildi.

Daha önce YİK’de yer alan Oğuzhan Asiltürk, Süleyman Arif Emre,  Şevket Kazan ve Temel Karamolaoğlu Genel İdare Kurulu’nda (GİK) yer alırken, daha önce YİK üyesi olan Fatih Erbakan’ı destekleyen Recai Kutan, Ahmet Tekdal ve Fehim Adak gibi isimler ise yönetimde yer almadı.

‘Milli Görüş demek, Erbakan demektir’

Fatih Erbakan, bazı partililerin tezahüratları arasında salonu turladı ve ardından kendisine ayrılan yere oturdu. Salonda iki adayın taraftarları arasında zaman zaman yumruklaşmalara varan gerilimler yaşanırken, Erbakan’ın Oğuzhan Asiltürk tarafından konuşturulmadığı iddiasında olan bir grup “Oğuzhan istifa” sloganları attı. Erbakan’a, kurultayda yarışacak listelerin okunması ve ardından listeler adına yapılacak konuşmalar bölümünde söz verildi. Erbakan, konuşmasında sık sık hareketin kurucusu ve babası Necmettin Erbakan’dan söz etti. “Milli Görüş demek, Erbakan demektir.” diyen Erbakan, 45 yıl boyunca babasının yanında duran partinin yaşlı yöneticilerine teşekkür etti: “Saadet Partisi’nin yeniden ayağa kaldırılması, layık olduğu yere taşınması hayatımızdaki en önemli görev ve sorumluktur. Yeni bir anlayışı hayata geçirmek için gün bugündür.”   

 Taraftarları, Kamalak’ın 712 imzaya karşılık, 94 imzayla aday gösterilen Fatih Erbakan için delegeye “Delege uyuma, Erbakan’a sahip çık” sloganlarıyla mesaj verdi.

Politika Haberleri

Lut Kavmi'nden İmamoğlun'a Destek
Diyarbakırlı Bu Adaya Oy Vermez!
DEM cephesinden HÜDA PAR’a yönelik ‘saldırı’ kampanyası
Yeniden Refah Ankara ve İstanbul adayını açıkladı!
Kulis Bilgisi: İşte AKP'nin İstanbul Adayı