Rusya Kara Kuvvetleri Ağır Silahlar ve Füze Güçleri Komutanı General Zaritskiy, ABD'nin Doğu Avrupa'daki füze kalkanı projesine misilleme olarak Belarus'a kısa menzilli füzeler yerleştirebileceklerini söyledi.
Rusya Kara Kuvvetleri Ağır Silahlar ve Füze Güçleri Komutanı General Vladimir Zaritskiy, ABD'nin Doğu Avrupa'daki füze kalkanı projesine misilleme olarak Belarus'a kısa menzilli füzeler yerleştirebileceklerini söyledi. Zaritskiy, Rus İtar-Tass ajansına yaptığı açıklamada, ''Her harekete karşılık veririz. ABD'nin Polonya ve Çek Cumhuriyeti'ndeki füze kalkanı unsurları için de bu geçerlidir'' diye konuştu.
Rus General Zaritskiy, İskender füzelerinin 300-500 kilometredeki hedefleri rahatlıkla vurabileceğini sözlerine ekledi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Rus yetkililer, Rus füzelerinin ABD kalkanını hedef alabileceği uyarısında bulunmuşlardı. Putin, ABD'nin Doğu Avrupa'daki füze kalkanının İran'dan gelecek füze tehdidine karşı olduğu açıklamalarını inandırıcı bulmayarak, bunun Rusya'ya karşı yapıldığını savunuyor.
Rusya'dan Füze Misillemesi
Rusya Kara Kuvvetleri Ağır Silahlar ve Füze Güçleri Komutanı General Zaritskiy...
Asya Haberleri
ABD'ye ait F-35, İran hava savunması tarafından vuruldu
Hürmüz krizi petrol piyasasını sarsıyor
“Sadık Vaat 4”ün 53. dalgası: Al Dhafra Hava Üssü hedef alındı
Hürmüz çıkmazı… İran boğazı Washington için nasıl tuzağa çevirdi?
İşgalci ABD'nin İran'a karşı yürüttüğü savaş, Washington'ın kaynaklarını tüketiyor ve Çin'in Asya'daki etkisini güçlendiriyor.