Resepsiyona Gitmeme Nedenim...

CHP lideri Kılıçdaroğlu 29 Ekimresepsiyonunda Köşk'e çıkmama kararında Hayrünnisa Gül'ün başörtüsünün...

CHP lideri Kılıçdaroğlu 29 Ekimresepsiyonunda Köşk'e çıkmama kararında Hayrünnisa Gül'ün başörtüsünün değil,HSYK atamalarının etkili olduğunu ileri sürdü.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 29 Ekim'de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Çankaya Köşkü'nde verdiği resepsiyona gitmeme sebebini açıkladı. Buna göre Kılıçdaroğlu HSYK seçimlerinde yaşananları kabul etmiş görünmemek için Köyk'e çıkmamış. Daha önce Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüştüğünü ve kendisine yönelik saygılı davrandığını hatırlatan Kılıçdaroğlu "Saygıda kusur etmeyiz sonuçta hepimizin cumhurbaşkanı. HSYK ile ilgili olarak Adalet Bakanlığının listesi kazandı. Yani yargı bir anlamda yürütmenin emrine girdi. Sayın Cumhurbaşkanının atama yaparken toplumdaki o dengeyi korumasını beklerdim, ama olmadı. Üstelik etik değerleri tartışılan bir atama yaptı. Kayseri'den bir kişiyi seçmesi tam bir hayal kırıklığıydı."

ATAMALARI ONAYLAMIŞ OLURDUM

Köşk'e çıkmasının bu atamaları onaylamak anlamına geleceği için resepsiyona katılmadığını aktaran Kılıçdaroğlu, çıkmama tavrının Cumhurbaşkanı Gül'ün eşi Hayrunisa Gül'ün başörtülü olmasıyla alakası olmadığını belirterek, "Elbette, yoksa hanımefendinin türbanı, bakın Sayın Baykal da söyledi. Bunlar ayrı şeyler. Seneye de atamalara bakarız ona göre kararımızı veririz" cevabını verdi. Partisinde son günlerde yaşanan gerginliklere de değinen Kılıçdaroğlu, "Zorlanmadım desem yalan olur tabi. O süreç içinde zorlandık tabi" diye konuştu.

Güncel Haberleri

Bütçeyi festivale değil vatandaşa ayırın
İran'ın denizaltıları Hürmüz Boğazı'nı nasıl kontrol ediyor?
İran Kuş Avlar Gibi Helikopter ve Uçak Düşürüyor!
İran İle Fransa Anlaştı! İran'dan Diplomasi Dersi!
İran, Amerikan F-35 savaş uçağının düşürüldüğünü açıkladı (FOTO)