Refah Kapısı Neden Kapandı ?

Gazze Şeridi'ndeki Geçiş Kapıları Polisi Müdürü Selame Bereke, Rafah Kapısı'nın Mısır tarafından geçici olarak kapatılmasının nedenini iddia edildiği gibi olmadığını açıkladı

Gazze Şeridi'ndeki Geçiş Kapıları Polisi Müdürü Selame Bereke, Rafah Kapısı'nın Mısır tarafından geçici olarak kapatılmasının teknik ve idari sorunlardan kaynaklandığını ve siyasi bir karar olmadığını söyledi.

Bereke, bugün yaşanan sorunun Filistin tarafının önceden durumdan haberdar edilmemesinden kaynaklandığını ifade etti.

Bereke, bugün (4 Haziran Cumartesi) kamuoyuna konuyla ilgili bilgi vermek üzere düzenlediği basın toplantısında "Rafah Kapısı'nın tenik ve idari bir takım sorunlar nedeniyle kapatılmasından medyada bahsedilmesini istemezdik fakat Filistinli vatandaşların da Rafah Kapısı'nda ne olup bittiğini bilmeye hakkı var" dedi.

fiem'in haberine göre, Rafah Kapısı İdaresi'ne önceden haber verilmeden kapının bu sabah kapatıldığını ve bunun şaşkınlığa yol açtığını ifade eden Bereke, Rafah Kapısı'nda çalışan görevlilerin her gün olduğu gibi sabah işlerinin başına geldiğini ve Rafah Kapısı aracılığıyla Gazze'den çıkmak isteyen vatandaşların da kapıya geldiğini, kapının kapalı olduğunu gören herkesin çok şaşırdığını söyledi.

Yolcular arasında durumdan şikayetçi olanların çıktığını ve bu nedenle belirli bir gerginlik yaşandığını kaydeden Bereke, Rafah Kapısı'nda yapılacak bakım ve onarımın önceden Filistin tarafına bildirilmemesini eleştirdi.

Filistin Haberleri