Raid Salah'ın Gözaltı Süresi Uzatıldı

İşgal mahkemesi dün, Şeyh Raid Salah'ın gözaltı süresini hakkında iddianame hazırlanması için önümüzdeki Perşembe gününe kadar uzattı.

İşgal mahkemesi dün, Şeyh Raid Salah'ın gözaltı süresini hakkında iddianame hazırlanması için önümüzdeki Perşembe gününe kadar uzattı.

İşgal polisinin konuşmalarına ve açıklamalarına dayanarak Şeyh Raid Salah'a 'yasal örgüt' üyesi olmak ve o örgüt için faaliyet göstermek, şiddete ve nefrete teşvik etmek gibi suçlamalar yönelttiği bildirildi.

Avukat Halit Zebarika'nın bildirdiğine göre, işgal savcılığı mahkemeye Şeyh Raid Salah hakkında kışkırtıcılık suçlamasıyla iddianame hazırladığını iletti.

Quds Press Haber Ajansı'na konuşan Zebarika, mahkemenin Şeyh Raid Salah'ın gözaltı süresini dört gün uzattığını açıkladı.

Zebarika, Şeyh Raid Salah'ın suçlamalara delil gösterilen konuşmalarının ve açıklamalarının düşünce özgürlüğü kapsamına girdiğini ve işgal rejimi yasalarına göre suç olmadığını ifade etti.

Filistinli avukat, işgal yönetiminin son dönemde Şeyh Raid Salah'ı cezaevine koymak için aleyhinde kampanya yürüttüğünü ve suçlamak için bahane arayacağını söyledi.

Filistin Haberleri

Hamas: Siyonist rejimle normalleşme Filistin'e ihanet olur
Gazze’de Sivil Savunma Subayı Şehid Oldu!
Gazze’deki Aşiretler: Yasir Ebu Şebab’ın sonu, halkına sırt çeviren herkes için beklenen bir akıbetti.
HAMAS: Yaser Ebu Şebab'ın akıbeti, işgalcilerle iş birliği yapan herkes için bir uyarıdır
Hizbullah: Siyonist rejim bütün İslam ülkeleri için tehdit