Putin : Özür Bekliyoruz

Ankara'dan da bu konuda henüz anlaşılır bir açıklama duymadık. Bizden özür dilenmediği gibi, kimse bize zararın telafi edileceğini ya da suçluların cezalandırılacağını da söylemedi."

Sınır ihlali yaptığı gerekçesiyle Rus savaş uçağının Türk jetleri tarafından düşürülmesi Türkiye ve Rusya arasında krize neden oldu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin konuyla ilgili yaptığı sert açıklamalarına bir yenisini daha ekledi. Putin, "Türk liderler kasıtlı olarak Rusya-Türkiye ilişkilerini çıkmaza sokuyor" iddiasında bulundu.

Putin'in açıklamalarının öncesinde konuşan Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov ise Türkiye'den uçağın düşürülmesiyle ilgili gerçekçi bir açıklama beklediklerini söyledi. Peskov, açıklamasında, Rusya'nın Türkiye'ye yaptırım uygulamayı düşünmediğini, Türkiye'den ithal edilen gıda ürünlerine de ambargo koymayı da planlamadıklarını ifade etti.

Putin'in açıklamalarından satırbaşları;

"Terörle mücadelede partner saydıklarımızın bizi sırtımızdan haince bıçaklamasını kesinlikle açıklanamaz buluyoruz.

"ULUSLARARASI HUKUKA AYKIRI"

Rus-Türk ilişkilerini çıkmaza sürüklemek istiyorlar gibi görünüyor. Buna üzülüyoruz. Türkiye bilinçli olarak ilişkileri çıkmaza sürüklüyor gibi görünüyor. Uçağımızın düşürülmesi uluslararası hukuka aykırı bir olaydı.

"BİZDEN ÖZÜR DİLENMEDİ"

Ankara'dan da bu konuda henüz anlaşılır bir açıklama duymadık. Bizden özür dilenmediği gibi, kimse bize zararın telafi edileceğini ya da suçluların cezalandırılacağını da söylemedi."

Asya Haberleri

Rusya’dan BM’ye alternatif Gazze taslağı
Lavrov: Trump’ın Gazze Planı Filistin Sorununu Çözmüyor
Taliban: İran’ın direnişi ve Filistin desteği takdire değer
Malezya Başbakanı: Kınamalar füzeleri durduramayacak!
Katar Şaşırtmıyor!