Polis Şeflerini Aklayan Müfettişlere Soruşturma!

Dink cinayeti soruşturması, cinayete göz yummakla suçlanan polis şeflerini hazırladıkları raporla aklayan müfettişlere uzandı.

Başbakanlık Teftiş Kurulu, Hrant Dink cinayetinin karanlık yönlerini aydınlatmak için 10 Ekim 2008'de polis şeflerinin ihmalini ortaya koyan bir rapor hazırlamıştı. Raporun ardından İçişleri Bakanlığı tarafından ihmali araştırmak görevlendirilen mülkiye müfettişleri Mustafa Üçkuyu ile Mehmet Canoğlu hazırladıkları raporla Başbakanlık Teftiş Kurulu raporundaki tespitleri yalanlamıştı.

Demokrat Haber'de yayımlanan habere göre, iki müfettiş, 9 Kasım 2009'da teslim ettikleri raporda başta Ramazan Akyürek ve Ali Fuat Yılmazer olmak üzere Dink suikastında ihmali bulunan polisleri aklamıştı. Rapor o tarihte Başbakanlık Teftiş Kurulu ile Mülkiye Müfettişliği arasında krize neden olmuştu.

Eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek'in tutuklandığı Dink soruşturması, 2009'da o raporu hazırlayan mülkiye müfettişlerine uzandı. Mustafa Üçkuyu ile Mehmet Canoğlu hakkında meslekten ihraç istemiyle idari soruşturma başlatıldı.

 

Güncel Haberleri

Bilal Erdoğan: Geçmişte Müslümanlara soykırım yapıldı. Artık yapamazlar; çünkü Erdoğan var.
Atasoy Müftüoğlu: ABD'de İran Karşıtlığının Temellerinin Atıldığı Kritik Toplantı
Tom Barrack'tan Epstein itirafı
Arıkan'dan Cumhurbaşkanlığı kararnamesine tepki: Türkiye, İran'a karşı İsrail'e lojistik mi sağlayacak?
Erdoğan’dan kritik karar: Yabancı ülkelere ait askeri malzemelerin transit geçişine izin!